Nem kritika, de film, bár nem a sok 100 milliós költésvetésű filmekhez tartozik.

“Szopjál geci, szopjál geci…” Ez a nem túl kislányos szöveg, egy internet szerte ismert videóból származik ami cigójány címen vált ismerté. Első megnézés után egyből levonja az ember a következtetést, miszerint egy iszonyatosan koszos, és igénytelen cigánylányt videóztak le amatőr filmesek. A videót nagyon rég láttam már, de kissé gyanús volt a dolog számomra. Nem mintha különösen nehéz lenne elhinni az életszerűségét, mégis a “gicójány” hangja nagyon jellegzetes, és jól megjegyezhető volt. A napokban valahol újra belinkelték a videót, és megnézve azonnal beugrott, honnan ismerős az arc, és a hang.

Természetesen egy reklámfilmből, illetve több reklámból, amelyek egy Lelkes Emese nevet viselő X bank reklámjaiban szereplő hölgy hangja. Tudjátok: – Mettált bírod?

Ezzel máris megvolt a megoldás, miszerint egy beállított jelenet volt az a néhány évvel ezelőtti cigójány, akit “Emese”, (aki egyébként Stefanovics Angéla) játszott el. Mint megtudtam egy rövidfilmből kivágott részlet volt csupán az a néhány másodperc, amit nem kifezejezetten jóindulattal végtak ki a filmből.

A kisfilm a Pestimese címet viseli, és Stefanovics Angéla rendezte kb 10 évvel ezelőtt 19 évesen, és valamint játszott is benne. Akit érdekel kukkoljon bele, alig 10-12 perc.

 

Zseniális a film, és szerencsére Angélát is láttuk már máshol is, például, a szintén zseniális uristen@menny.hu című alkotásban. Egy részlet belőle:

 

Előlhátul négy, monikázás kettő, kézimunkázást meg csináljon az öreganyád! 🙂

Óriási darab, kötelező megtekinteni mindenkinek, akibe szorult némi humorérzék. Azt hiszem a legjobb rövidfilm, amit valaha láttam vala. 🙂 Nézzétek meg. Érdemes.

A teljes film pedig itt: