A Maróthy Zoltán (gitár, ének), Tobola Csaba (dobok, vokál) és Vörös Gábor (basszusgitár, vokál) alkotta Fahrenheit zenekar 1994 szeptemberében alakult, de akkoriban úgy is fogalmaztunk, hogy kétfelé szakadt az Ossian, mivel mindhárom muzsikus Paksi Endre mellől lépett ki és kezdett valami újba. Pályafutásuk alatt három albumot készítettek (Fahrenheit 1995-ben, Egyedül 1996-ban és III. 1999-ben, az első kettő a Sony Music gondozásában, a harmadik szerzői kiadásban jelent meg). Emellett rengeteg koncertet adtak vidéken és Budapesten egyaránt. A fővárosban két klubjuk is működött. A Lágymányosi Közösségi Házban és a Bem Rockparton a minőségi rock hívei gyűltek össze hónapról hónapra.2001-tõl azonban nem működött a Fahrenheit, elsősorban a tagok egyéb elfoglaltságai miatt, hiszen mindhárman keresett zenészek, sok produkcióban vettek és vesznek részt, gyakran együtt is.

2005-ben újra összejött a trió, csak úgy zenélni, egy próbateremben. Olyan jól érezték magukat együtt, hogy úgy döntöttek: folytatják. A visszatérő koncertre 2006. február 3-án este tízkor a Wigwam Rock Klubban került sor. Műsoron voltak a három album legjobb dalai. Azóta a Fahrenheit nem aktív, annál inkább a banda hivatalos Facebook oldala, amelyre idén márciusban egy eddig kiadatlan 1998-as dalt tettek ki. A banda még 1998-ban készített egy 3 számos lemezelőzetest, amelyen szerepelt a Hív a hajnal című szám is, azonban a következő lemezükre nem került fel.

Ami pedig a koncertezést illeti, egyetlen koncert erejéig újra színpadra áll Maróthy Zoltán, Vörös Gábor és Tobola Csaba. A koncert december 28-án lesz a budapesti Gödör Klubban, a bulin pedig billentyűs hangszereken egy jó barátjuk, Varga F. Zoli fogja teljessé tenni a hangzást.

„Kedves ismerőseink, barátaink!

Ezennel bejelentjük, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel egy koncertre újra összeáll a Fahrenheit zenekar.

Igaz, erre csak év végén kerül sor, de ez most már biztos. December 28-án lesz a buli a Gödör klub-ban. Sok olyan barátunk. ismerősünk és rajongónk van, akik külföldön élnek, ezért rájuk is gondolva az ünnepek közt tartjuk meg az eseményt. Jegyek szeptember elejétől lesznek.

Kérjük, segíts nekünk eljuttatni a hírt minél több ismerősödnek! Köszönjük! FAHRENHEIT zenekar: Zoli, Gábor és Csabi.”

A koncert Facebook oldala