Az F.O. System a magyar dark zene mára már kultikussá vált csapata, mely a Fekete Lyuk és az underground zenei élet meghatározó zenekara volt. Szövegeivel, dallamvilágával és egyetlen megjelent lemezével a ’80-as évek alternatív irányzatainak egyik kiemelkedő képviselőjévé vált, és maradt mind a mai napig. Leszámítva néhány koncertet, hosszú évek óta nem aktív a zenekar, azonban harminc évvel az egyetlen F.O.System-stúdiólemez után ismét új felvételt hallhatunk a bandától. Új felvételük, egy VHK feldolgozás, az Ahol nincs föld, amely eredetileg az 1998-as Vágtázó Halottkémek lemezen, Az Éden Visszahódítása 2-n jelent meg. A friss szerzemény egy készülő VHK-tribute lemezre készült, arról azonban nincs információnk, hogy november 6-án, a Barba Negrában tartandó bulin élőben is felcsendül-e a nóta.
A zenekar 1986-ban alakult. Az első felállásnak, – mellyel inkább csak punk zenét és feldolgozásokat játszottak – még Szendrey Zsolt is tagja volt. Az áttörés azonban csak egy évvel később, 1987-ben következett be, amikor már “trió”-ban folytatódott az F.O. története. 1990-ben aztán megjelent, máig és valószínűleg örökre egyetlen nagylemezük, majd 1991-ben váratlanul a csapat bejelentette feloszlását, ezzel szinte mindenkit sokkolva a rajongók körében.

Több, mint 15 év csend után következett. Először 2006. február 4-én, a Pecsában koncerteztek ismét, majd ugyanebben az évben a soproni VOLT Fesztiválon a Cult előtt léptek fel. 2008. július 2-án, két év után először ismét a soproni fesztiválon adott koncertet a zenekar.

2008 őszén a zenekar alapító tagjai (Mátyás Attila, Jerabek Csaba, Miklós Péter, Zana Zoltán) nyilatkoztak a Filmmúzeum Privát Rocktörténet című műsorának, melyet archív videókkal kiegészítve, 40 perces dokumentumfilmben készített és sugárzott az F.O. Systemről a csatorna.

2009 januárjában befejezték és rögzítették a ’80-as évek végén elkezdtett, Utazás című dalt, melyhez videoklipet is készítettek.

2009. február 21-én a budapesti Petőfi Csarnokban lépett fel az F.O. System – a koncert címe “Utolsó üvöltés…” mely utalás az egyik dalukra, másrészt arra a tényre, miszerint “a zenekar ezt követően, belátható időn belül, nem tervez újabb fellépést”.

2012. december 21-én, a maják által az időszámítás végének tartott napon, az F.O. System fellépett a Világvége Fesztiválon a PeCsában, ahol rajtuk kívül a VHK is teljes értékű koncertet adott.

2013. november 15-én az F.O. System is fellépett egy 5 dalból álló blokkal Mátyás Attila 50. születésnapi koncertjén az A38 hajón. A koncertről készült filmet 2014. júniusában vetítette először az m2 televízió csatorna.
2016-ban pedig a Barba Negra Music Clubban megtartották a harmincéves szülinapi nagykoncertjüket.