Az egykor szebb napokat megélt, mára már kultikusnak számító dallamrocker Enuff Z’Nuff nem adja fel. Az együttes eredetileg 1984-ben, Chicagóban alakult, de a nagy áttörést 1989 hozta meg, amikor leszerződtek az Atco / Atlantic Recordshoz. Clowns Lounge címmel 2016. december másodikán egy olyan speciális albummal jelentkeztek, amelyre a banda hőskorszakából származó kiadatlan demószámok, ritkaságok kerültek fel. A dalok többségét a két alapító, azaz Donnie Vie énekes és Chip Z’Nuff basszeros írta 1988 és 1989 körül, majd a wisconsini Lake Genevában rögzítették őket kétinches analóg szalagra. Ezek a dalok aztán megfelelően átdolgozott, újravett formában kerültek fel a lemezre és az egyik nótában a 2011-ben alkoholmérgezésben elhunyt Warrant énekes, Jani Lane mellett a Styx gitáros-énekese, James Young is hallható.

Diamond Boy címmel aztán 2018. augusztus 10-én egy zsír új Enuff Z’Nuff nótákat tartalmazó teljes értékű album jelent meg, ráadásul mivel Donnie Vie énekesnek az utóbbi időben megromlott az egészségi állapota, így a lemez munkálataiból már nem vette ki a részét, így az album egyik különlegessége, hogy ez volz az első anyag a kultikus chicagói hard rockerek diszkográfiájában, amelyet teljes egészében Chip Z’Nuff basszer énekelt fel.

De nem az utolsó, ugyanis Brainwashed Generation címmel 2020. július 10-én jött ki az új Enuff Z’Nuff album, a frontvonalban pedig továbbra is Chip Z’Nuff állt. Mondjuk annyi változás volt az előző Diamond Boy lemezhez képest, hogy visszatért a csapatba Alex Kane gitáros (Life, Sex & Death, Dirty Looks, AntiProduct), aki még az első lemez előtti időszakban játszott az Enuff Z’Nuffban. Alex Kane Tony Fennell gitáros/énekes helyét vette át.

A Frontiers Music Srl kiadó most bejelentette az Enuff Z’Nuff 17-es számú nagylemezét, ami a Finer Than Sin címet kapta. A 2022. november 11-én megjelenő albumon a Chip Z’Nuff énekes-basszer által vezetett csapat ezúttal is hozza a tőle megszokott színvonalat, amit továbbra is egyedülállóan hangzó, fülbemászó power-pop zenével ötvözött hard rock muzsika alapoz meg. Chip Z’Nuff mellett a lemez munkálatai során tagja volt a bandának Tory Stoffregen gitáros, a tehetséges Chicago-i dobos, Daniel Benjamin Hill, illetve Tony Fennell gitáros-vokalista. A Catastrophe nótához klip is készült.




Enuff Z’Nuff – Finer Than Sin
November 11 – Frontiers)

01. Sound Check
02. Catastrophe
03. Steal The Light
04. Lost And Out Of Control
05. Intoxicated
06. Hurricane
07. Trampoline
08. Temporarily Disconnected
09. God Save The Queen
10. Reprise