A mexikói deathgrind metal zenekar erőszakos és extrém, spanyol nyelvű dalairól ismert. Az
1989 óta aktív zenekar eddig csak fesztiválokon játszott Magyarországon, most azonban az idén 30 éves Matando Güeros albumukkal végre eljött az ideje első hazai klubkoncertjüknek is, úgyhogy minden Brujeriarajongó vésse fel a naptárjába piros betűkkel: július 22., Dürer Kert.
Bár a zenekar Los Angelesben alakult a tagok latinamerikai származásúak és mexikói zenekarként hivatkoznak magukra. Spanyol nyelvű dalaikban olyan témákkal foglalkoznak, mint a sátánizmus, a szex, a bevándorlás, a drogok vagy éppen a politika, a kemény témákhoz pedig brutális hangzás is társul.

A Brujeria eddig négy nagylemezt jelentett meg, mellette számos EPt és válogatásalbumot, most pedig debütáló lemezükkel kelnek útra. A Matando Güeros 1993ban jelent meg és már ennek a számai is a banda számára a mai napig fontos, Mexikóban vitatott témákat boncolgat, mint a drogkereskedelem, sátáni rituálék, a szex, a migráció, az illegális határátlépés és az Amerikaellenesség. A Brujeria koncertjei igazi darálások, azt pedig elképzelni sem tudjuk, milyen vad energiák fognak elszabadulni a banda első saját magyarországi buliján. Aki bírja a grindlegendákat, annak kihagyatatlan a Brujeria koncertje július 22én a Dürer Kertben.

 

Esemény, jegyvásárlás: https://www.facebook.com/events/752078969806688