49 éves korában meghalt Keith Flint, a Prodigy énekese. A brit lap információ szerint a Prodigy frontemberét hétfőn reggel holtan találták az essexi otthonában. Az essexi rendőrség szóvivőjének közlése szerint hétfő reggel nyolc után egy 49 éves férfihoz érkeztek ki, akinek már csak a halálát tudták megállapítani. A brit bulvárlap szerint a férfi Keith Flint volt.

Keith Flint 1969 szeptemberében született, Kelet-Londonban nőtt fel, majd a hetvenes években szüleivel az essexi Springfieldbe költözött. Később Chelmsfordban járt iskolába, a tanulmányai végeztével pedig  Braintree-be költözött.

Itt, egy helyi rave klubban ismerkedett meg a Prodigy alapítójával, Liam Howlett-tel. Howlett 1990-ben alapította a Prodigyt, amihez Flint előbb táncosként csatlakozott, idővel azonban a csapat arca és frontembere lett.

A brit zenekar a kilencvenes évek során az Egyesült Királyság egyik legnagyobb, legikonikusabb zenekarává vált. Népszerűségét nagyrészt a Firestarter és Breathe című daloknak köszönhették, mindkettőben Flint énekelt.

A Prodigy idén nyáron a SZIN-en lépett volna fel, írta az INDEX