77 éves korában elhunyt Brunner Győző, a Metro, a Taurus és a Korál együttes egykori dobosa. Brunner Győző 1943-ban született Budapesten, és a hatvanas években az egyik legnépszerűbb magyar beatzenekar, a Metro dobosaként lett ismert.

A zenekarban 1965-től játszott egészen az évtized végéig, majd külföldi vendéglátózás után a Radics Bélát, Som Lajost és Balázs Fecót is felvonultató szupergrupban, a Taurusban dobolt, melynek teljes neve Taurus EX-T 25 75 82 volt, és a zenekarvezető Brunner telefonszámát is tartalmazta. A rövid életű zenekar feloszlása után játszott még a Korál korai korszakában, majd inkább dobolást tanított. Később Kanadában telepedett le, és ott is hunyt el.

Halálhírét egykori zenésztársa, Frenreisz Károly erősítette meg az MTI-nek, és eszerint Brunner Győző hosszú betegeskedés után halt meg. Mint mondta, ők alkották a ritmusszekciót a Metro együttesben és zenei együttműködésük kiválóan működött. Ez volt a Metro legsikeresebb korszaka, amikor a klasszikus felállásban a Sztevanovity fivérek, Zorán (ének, gitár) és Dusán (ritmusgitár), Frenreisz Károly (ének, basszusgitár, szaxofon), Brunner Győző (dob) mellett Schöck Ottó játszott billentyűs hangszereken. 1967-ben és 1968-ban, amíg Frenreisz és Brunner Nyugat-Európában vendéglátózott, Rédey Gábor és Veszelinov András helyettesítette őket.

A Metro zenekarból 1971-ben lépett ki, 1972-től az akkor alakuló szupergroup, a Taurus dobosa, vezetője lett. Balázs Fecó és Som Lajossal egy afrikai Neoton-turnéról hazafelé Amszterdamban látták a Black Sabbath-ot, állítólag akkor döntötték el, hogy ők is hasonlóan kemény zenét szeretnének játszani. A rockegyüttesben Radics Béla gitározott, Balázs Fecó volt a billentyűs, Som Lajos pedig a basszusgitáros (később Zorán játszott a helyén). A csupán két kislemezig jutó Taurus 1973 tavaszán feloszlott, Brunner Balázs Fecóval 1976-ig a korai Korálban játszott.

Brunner Győzőnek két házasságából egy-egy fia született, hosszú ideje Kanadában élt. A Metro 1992 márciusában a Budapest Sportcsarnokban újra összeállt, majd 2001-ben a Népstadionban az Illés–Metro–Omega-szuperkoncerten ismét.

https://youtu.be/JADo1EoMn2U