Dancing In Hell címmel november 27-én jelenik meg a szimfo-metalos svéd Eleine harmadik albuma, a 2018-as Until The End lemez folytatása. A két énekessel – Madeleine ‘Eleine’ Liljestam és Rikard Ekberg – dolgozó csapat friss lemeze a skövdei The Panic Room-ban került rögzítésre, a keverés és a maszter ezúttal is Thomas ‘Plec’ Johansson munkája. Egyik érdekessége a Dancing In Hell albumnak, hogy a banda kétféle változatban is kiadja az anyagot: színesben és fekete-fehérben. Ez utóbbi kiadása mellett azért döntött a csapat, mert némi “old-school dark-metal feelinget” akartak vinni a projektbe. Emellett egyébként megjelenik az új kiadvány limitált, gyűjtői változatban is – ez a box-szett magában foglal minden formátumot (CD, LP, kazetta), valamint egy exkluzív Dancing In Hell zászlót és egy kitűzőt is (nem mellesleg ez a box-szett is megvásárolható lesz fekete-fehér színekben is). Második előzetesként pedig a klippel kísért Ava Of Death dal került bemutatásra.
A frontasszony nevét viselő svéd zenekar története 2011-ig nyúlik vissza. Ekkor Madeleine “Eleine” Liljestam felvette a kapcsolatot a Cardiac Records vezérigazgatójával. Miután a férfi követni kezdte a munkásságát és belehallgatott a dalaiba, úgy döntött, együtt szeretne dolgozni az énekesnővel.

2012-ben csatlakozott a projekthez Rikard Ekberg, mint gitáros és Eleine-hez hasonlóan dalszerző. Közösen folytatták a dalírást, és miután már elkészült egy album fele, keresgélni kezdtek megfelelő tagok után. Hamarosan kiegészültek Sebastian Berglund billentyűssel, David Eriksson dobossal és Andreas Mårtensson basszerossal, akikkel elsőként két kislemezt rögzítettek (Gathering Storm, Land Beyond Sanity). Végül belevágtak debütáló albumuk felvételébe, amely Elenie címen jelent meg 2015-ben.

A második lemezre három évet kellett várni, így az Until The End korongon némileg módosult a felállás: David Eriksson dobos, illetve Andreas Mårtensson basszeros már nem tagja a bandának, helyettük Ludwig Dante gitáros és Anton Helgesson basszusgitáros érkezett. Ez a formáció rögzítette az All Shall Burn EP-t, melyen a Rammstein klasszikusának számító Mein Herz Brennt szimfonikus átirata is megtalálható. Az Eleine tavaly márciusban Budapesten is koncertezett a Myrath vendégeként.
Eleine – Dancing In Hell
(November 27 – Black Lodge)

01. Enemies
02. Dancing In Hell
03. Ava Of Death
04. Crawl From The Ashes
05. As I Breathe
06. Memoriam
07. Where Your Rotting Corpse Lie
08. All Shall Burn
09. Die From Within
10. The World We Knew
11. Die From Within (szimfonikus verzió)