A hazai Dreamgrave elérkezett következő anyagának kiadási fázisához, melynek előfutára, a ‘Drop The Curtain’ single máris hallgatható, CD és digitális formában előrendelhető a zenekar Bandcamp oldalán keresztül! Az első nagylemezhez hasonlóan a Monuments is megjelenik a ma már elsősorban gyűjtők körében elmaradhatatlan fizikai, digipak formátumban, két bonus trackkel, aminek a felvételei az idei Showbarlangos Metal Farsangon készültek.

A megjelenéshez Facebook esemény is tartozik, csak, hogy ne maradjon le senki se róla.
És íme, itt az első dal hivatalos YouTube streamje:

Monuments, egy EP-sorozat. Mint a Presentimentnél, itt is egy koncepció köré írta (és írja) a dalokat a zenekar.
“Feltöltés, transzformáció és feldolgozás alatt állunk mindannyian: a három kislemez az egyéniséget porlasztó egységesülésnek tendenciájáról szól, mely a megfelelés önként választott kényszerébe taszít minket, elkerülhetetlenül.”

MONUMENTS I. – The Anxious október végén jelenik meg:

01. Drop The Curtain (4:42)
02. Monuments (7:50)
03. The Passing Faith in Others (11:54)
04. Monuments (live bonus track) (7:55)
05. Black Spiral (live bonus track) (7:03)

A teljes produkció ismét a Miracle Soundban, Vári Gábor vezetése alatt készült.
A következő két rész (The Mad and The Imperious) átlagosan 9-10 havonta fog érkezni.A borítóterv ismét Tobias Art keze munkáját dícséri, aki a Presentiment digipak 20 oldalas bookletét is illusztrálta.
A ‘Drop The Curtain’ single-ön felül egy egy perces teaser is elérhető, ha valaki esetleg meglepődne a kislemez lágy, popos ívén.

A DREAMGRAVE egy független szegedi progresszív metál zenekar. Zenei világuk a hagyományos progresszív, valamint szimfónikus és gótikus metal házassága, enyhe extreme metál behatással, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos, egymástól távoli világot jár be, kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i progresszív játékosságig. A 2012 őszén újraindított zenekar 2014-ben jött ki komoly szakmai elismerést szerzett ‘Presentiment’ című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta világszerte. Az album digipack kiadását már a rajongóktól befolyt támogatásokból finanszírozták. 2016 közepéig a folyamatos tagcserékkel operáló zenekar végül Gilián Péter basszusgitáros, és Tóth Tamás (ex-Wisdom, Niburta, K3, Mytra) csatlakozásával számítja magát teljes, ütőképes formációnak és töretlenül koncertezik.

A megjelenő kislemezt a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban forgatott videó, valamint a Showbarlangos live video is fogja támogatni.

Social

Facebook: https://www.facebook.com/dreamgrave/
Twitter: https://twitter.com/DreamgraveBand
Instagram: https://www.instagram.com/dreamgraveofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/user/dreamgraveofficial
Bandcamp: https://dreamgrave.bandcamp.com/
Spotify: https://play.spotify.com/artist/3n1JRu9UcG56snZ5v441yA
Pinterest: https://hu.pinterest.com/dreamgrave/