A svéd Degreed az elmúlt években olyan neves bandák előzenekaraként turnézott, mint a Europe, a Turbonegro és a Millencolin. A banda világszerte komoly rajongói bázist tudhat maga mögött. Debütáló albumuk 2010 őszén látott napvilágot (‘Life, love, loss’ címmel), hatalmas nemzetközi sikerekkel övezve.

Második albumukat szintén Erik Lidbom producerrel vették fel. A ‘We Don’t Belong’ lemez munkálatai közben Lidbom bemutatta a bandát egy multi-platinalemezes, Grammy-díjas énekes-dalszerzőnek, Bill Champlin-nek (a Chicago egykori énekese / az Earth, Wind And Fire dalszerzője, stb.), aki két dallal és vokál-témákkal is hozzájárult az újabb albumhoz. A ‘We Don’t Belong’ 2013 szeptemberének elején jelent meg, néhány héttel később pedig már “A hónap albuma” lett a Powerplay Magazinban. 2013 végén a svéd rocknytt.net újság továbbá egyenesen az év lemezének kiáltotta ki ezt az anyagot.

A Degreed harmadik nagylemeze, a ‘Dead But Not Forgotten’ 2015-ben jelent meg, szintén komoly sikereket eredményezve, mind a nemzetközi sajtóban, mind a rajongók körében. Ekkor már a híres Classic Rock Magazin is több oldalas cikkeket, interjúkat közölt a bandáról.

2016-ban a csapat összeállt a Greenwall Management-tel és a Gain / Sony Music kiadóval; ezzel pedig egy újabb fejezet vette kezdetét karrierjükben. A Degreed a bandáról elnevezve, ‘Degreed’ címmel jelentette meg következő albumát, 2017. augusztus 25-én.

Ezután következett a 2019-es ‘Lost Generation’ album, ami a Gain és az Avalon jóvoltából CD-n és LP-in is megjelent. A banda ezt a lemezt sajnos nem tudta megturnéztatni; lévén időközben lesújtott a világra a COVID-járvány. Ettől függetlenül – vagy épp ennek okán – kiadtak egy vadonatúj dalt, ‘The World We Knew’ címen.

Két újabb év elteltével pedig jöttek az újabb örömhírek: a Degreed hatodik, Are You Ready című sorlemeze 2022. február 11-én jelenik meg – immáron a Frontiers kiadó gondozásában.
Degreed – Are You Ready
(Február 11 – Frontiers)

01. Into The Fire
02. Higher
03. Feed The Lie
04. Radio
05. Are You Ready
06. Burning
07. Falling Down
08. Lost In Paradise
09. Turn Back
10. We Will Win
11. Desire