Június 14-én reggelre virradóra szenvedett ministroke-ot Ian Paice, a Deep Purple 68 éves dobosa. A banda aznap lépett volna fel Stockholmban, ezért aztán három koncertjét is lemondta az új lemezen dolgozó zenekar. Ian Paice dobos közleményben tudatta, hogy már javul az állapota.

“Június 14-én reggel arra ébredtem, hogy testem jobb oldala zsibbad, és nem tudom irányítani a jobb kezem és az ujjaim. Emiatt kórházba mentem, ahol kiderült, hogy ‘mini-stroke’ ért, azaz TIA (átmeneti ischaemiás roham). A kórházi személyzet fantasztikus volt és már az első kezelések után jobban éreztem magam. A CT és MRI vizsgálatok eredményei szerint nem történt súlyos vagy maradandó károsodás. Kaptam egyí rakás tablettát is, amiket naponta be kell szednem, hogy a gondjaim bizonyosan ne térjenek vissza! Amennyiben gyorsan visszatér a kezembe az erő, úgy már a következő hónapban újraindul a turnénk. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam játszani Nektek! Ezek az első koncertek, amiket a Deep Purple 1968-as megalakulása óta ki kellett hagynom. Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat.”

Mi is jobbulást, valamint mielőbbi felépülést kívánunk Ian számára.

A nemrég a rockzene halhatatlanjai közé beválasztott csapat július 9-én hazánkhoz közel, az eisenstadti Eszterházy-kastély parkjában lép fel a Lovely Days fesztivál keretein belül.

Január végén stúdióba vonul a legendás Deep Purple, hogy elkészítse új nagylemezét, a 2013-as No What?! folytatását. Az album producere ezúttal is Bob Ezrin lesz, a korong pedig vélhetően még idén megjelenik. Minderről bővebben Ian Paice dobos nyilatkozott Gary Graffnek:

„Január végén kezdjük majd a munkát, ezúttal is Bob Ezrin producerkedése mellett. Nashville-ben fogunk stúdiózni. Annyira élveztük a legutóbbi album felvételeit, hogy nem változtatunk a szisztémán. Rengeteg anyagunk gyűlt össze a lemezhez, bőven lesz miből válogatnunk. Talán még több is, mint amennyi kellene, de beiktatunk majd egy szűrési folyamatot, és a legjobb tíz-tizenegy dalötleten dolgozunk majd tovább.”