Before Birth címmel 2013. március 1-jén szerzői kiadásban jelent meg a kisvárdai/nyíregyházi Crowhill Tales bemutatkozó EP-je. A banda gyökerei 2003 őszére nyúlnak vissza, amikor is a két gitáros, Hegedűs Norbert és Losonczi Péter közös örömzenélgetésbe kezdett. A formáció 2005 nyarától vált tulajdonképpen zenekarrá, bár hozzátartozik, hogy a két alapítógitáros mellett folyamatosan cserélődtek a muzsikusok. Fazekas Péter basszeros 2013 óta tagja a bandának, míg Gáva József dobos és Zákány Alex énekes idén csatlakoztak a csapathoz. Már velük készül a Crowhill Tales első nagylemeze, melynek előfutára a Shattered Harmony című dal. A nagylemez 2017-ben várható.

A Crowhill Tales gyökerei 2003 őszére nyúlnak vissza, amikor is a két gitáros, Hegedűs Norbert és Losonczi Péter közös örömzenélgetésbe kezdett. A formáció 2005 nyarától a dobos Pongó Tamással (ex-Moon of Soul, ex-Radar, ex-Taxi, ex-All In) vált tulajdonképpen zenekarrá. Némi tagcsere után 2007-től Gazdag Gergő lett a dobos, és szintén abban az évben érkezett Fekete Zoltán basszusgitáros is (ex-Angerseed, ex-Sanity, ex-Rock and Road). A zenekar a felállás stabilizálódását követően, az évek alatt megírt saját számokkal koncertezésbe kezdett, melynek során sokat fejlődött és egyre ütőképesebbé és energikusabbá vált a színpadon. Talán ennek eredménye, hogy a banda a 2009-es III. Backstage Live Amatőr Zenekarok Versenyén Azfeszt különdíjas, a 2009/2010-es I. Kelet Underground Tehetségkutatón Kelet Underground különdíjas, a 2010/2011-es II. Kelet Underground Tehetségkutatón pedig ismét Kelet Underground különdíjas lett. Egy banda életében mindig nagy érvágás, ha énekest kell váltani, ez a CrowHill Tales munkáját is hátráltatta, de végül 2011 elején Gerome Grandpere személyében megtalálták a megfelelő énekest. A zenekar a további dalok írása és az aktív koncertezés mellett 2013-ban elkészítette a régóta húzódó bemutatkozó anyagát ’Before Birth’ címmel, immáron az új frontember előadásában.

2013 harmadik negyedébe érve újabb változások áltak be a zenekar háza táján. Gerome (ének) és Zoltán (basszusgitár) úgy döntött elhagyja a bandát. Az újabb tagcserék szerencsére gördülékenyen zajlottak, és az év végi nagysíkerű karácsonyi koncerten bemutatkoztak az új tagok Pálinkás Csaba (ének) és Fazekas Péter (basszusgitár) személyében.