Április utolsó napjaiban új videóval jelentkezett a Grammy-jelölt amerikai rock banda, a Cage the Elephant. A “Trouble” című dalhoz forgatott klip egyben az énekes, Matt Shultz rendezői debütálása is, és egy fiatal cowboy megpróbáltatásait meséli el, aki a sivatagban keresi a belső békét és a szabadulást a múltjától.

A videóban egy olyan embert követhetünk végig, aki menekül a múltjától, de ugyanakkor tart a jövőtől” – mesélt a koncepcióról az énekes/rendező. “Fél attól, hogy örökölte azokat a gyengeségeket és sérüléseket, amiket az apjánál látott. A sikert és a dekadens élvezeteket hajszolja, ám egyikben sem találja meg a felszabadulást és a boldogságot, és a klip végére már saját magára is a hamis világ részeként tekint.”

Cage the Elephant – amelynek legutóbbi, negyedik albumát (“Tell Me I’m Pretty“) a Rolling Stone Magazin a pszichedelikus garázs-rock egyik úttörőjének nevezte, és ugyancsak méltatta a The New York Times és a Billboard is – élőben a világ legenergikusabb bandái közé tartozik, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy olyan nevekkel oszthatták meg a színpadot, mint a The Black Keys, a Foo Fighters, a Muse és a Queens of the Stone Age.

Cage The Elephant egészen július közepéig az Egyesült Államokban turnézik, de augusztusban négy fesztivál fellépés erejéig tiszteletüket teszik az öreg kontinensen is. A következő eseményeken lehet elcsípni őket:

2016/08/17 – Paredes De Coura Festival (Paredes De Coura, Portugália)
2016/08/19 – Krakow Live (Krakkó, Lengyelország)
2016/08/26 – Leeds Festival (Leeds, UK)
2016/08/28 – Reading Festival (Reading, UK)