Ars Moriendi” címmel megjelent a Cadaveres hatodik albuma. A mutatós borítót egy görög művész, ‘Dystopia Arts’ és Jacsó Balázs alkották meg a zenekar elképzelései alapján. Ezzel egyidőben megjelent a “Savages” után a lemez második klipes dala, az “Impersonal Agency” is.

Cadaveres – Impersonal Agency
A dolgok jelen állása szerint akár az utolsó Cadaveres nagylemez is lehet az “Ars Moriendi”, ez azonban távolról sem jelenti az út végét, koncertezni és friss dalokat kihozni továbbra is akarnak, éppenséggel csak azt nem tudják, hogy két-három év múlva mi is lesz a helyzet.

Pápai Zsolt énekes:
“Az Impersonal Agency témája röviden: a világ vezető nagyvállalatainak szerepe és hatása a posztmodern korban és hétköznapjainkban. A technológiai fejlődés, ami arra volt hivatott, hogy megkönnyítse az életünket, csak még jobban felgyorsította a mindennapjainkat. Néha nem árt egy kicsit egyedül lenni és megpihenni, de ezt a multicégek nem igazán akarják. Figyelnek és elemzik szokásainkat, a zsebünkben lévő telefonunkból, a pénztárcánkban található bankkártyánk által, sőt, már a közlekedési útvonalunk is egy újabb adat egy szokási séma kialakításához, amit úgy hívnak, mi. Megfoghatatlan, jogi úton elérhetetlen, személytelen ügynökségek befolyásolják minden létező mocskos eszközzel a fogyasztói viselkedésünket, vagy azt, hogy kire adjuk majd a szavazatunkat. Sajnos úgy tűnik, ez ellen tehetetlenek vagyunk. A tavaly nyár végi néhány koncert jólesően feltöltött minket is, hogy aztán az őszi leállások a stúdiók irányába tereljék a zenekart, ahol elkezdődtek a lemez felvételei. Zsolti a Bresaola Studios-ban Nóniusz Gáborral dolgozott az énektémákon, Kálminál az ASSperger’s stúdióban rögzítettünk gitárokat, a legvégén pedig Gyulán a No Silence stúdióban Vince felütötte az összes dobot a lemezre. A keverés is ugyanitt történt Simon Istvánnal, aki összerakta a puzzle darabkákat és egybeolvasztotta őket, vaskos hangzást kovácsolva.”

Körmi:
“Az Impersonal Agency egy pörgős, kicsit Machine Head hatásokat mutató szám, a lemez egyik legjobb refrénjével. Bólogatós és fejrázós, sodró és lendületes, szerkezetileg is kerek egésznek érzem, egy ránk kifejezetten jellemző, hömpölygős lezárással.

A klipben Zsolti időutazóként tűnik fel, ő személyesíti meg az ügynököt, akiről szó van. Elég jó lenyomata a lemezünknek, a hozzá készült videó pedig annyiban rokonítható a Savages klipjével, hogy ott is volt egy árnyaltabb értelmezési lehetőség, tehát nem csak arról szólt a történt, hogy anarchiajeles zászlót lengetünk.

A sztori most nagy vonalakban és eléggé bújtatott formában az, hogyan fordul át végső soron az ipari forradalom, a tömeggyártás és a fejlődés, amíg végül az ember már hiába lázad fel a gépek ellen. Ezeken kívül szeretnénk még két-három klipet forgatni majd a lemezhez.”

A lemez továbbra is beszezhető a zenekar webshopjában, digipak CD változatban, akár támogatói csomagban, vinylen, friss pólókkal.

Cadaveres webshop:
cadaveres.hmusic.hu

CADAVERES: ARS MORIENDI
2021.04.09. // H-Music
01. Ars Tenebrarum
02. The Labyrinth
03. Savages
04. Ghost Riders
05. Scruple
06. Bittersweet Symphony
07. #13
08. Bites
09. Impersonal Agency
10. Passio Moriendi
11. Walls
12. Fallen Kingdom