A norvég Blood Red Throne immáron 21 éve jelen van a színtéren. Annak idején Daniel “Død” Olaisen alapította a bandát, aki a ’90-es években a Satyricon tagja volt. A csapat eredeti dobosa, Freddy “Fred the Shred” Bolsø 2013-ban tért vissza a felállásba, míg a három jelenlegi gitáros – Ivan “Meathook” Gujic, Ole “Hellbent” Madsen és Yngve “Bolt” Christiansen 8-10 évvel ezelőtt csatlakozott a bandához. Nemrégiben egy új basszert is bemutattak, Stian “Gunner” Gundersen személyében.

Már vele készült el a csapat kilencedik nagylemeze, mely Fit To Kill címmel szeptember 13-án jelenik meg a dán Mighty Music kiadó gondozásában. Immár megismerkedhetsz a második előzetes dallal, a videóval kísért Skyggemannen nótával.

A Blood Red Throne zenekart világszerte energetikus, bombasztikus koncertjeiről ismerik a műfaj rajongói – az elmúlt 20 évben a csapat több alkalommal is körbeturnézta a világot, mind headlinerként, mind a Dimmu Borgir, az Enslaved, a Suffocation, a Cryptopsy, stb. előzenekaraként. Fennállásuk során felléptek többek közt a Wacken, a Hellfest és a Bloodstock fesztiválokon is.

Blood Red Throne – Fit To Kill
(Szeptember 13 – Mighty Music)

01. Requiem Mass
02. Bloodity
03. Killing Machine Pt. 2
04. WhoreZone
05. Skyggemannen
06. InStructed InSanity
07. Movement Of The Parasites
08. Deal It Or Die
09. End