Like An Arrow címmel az Earache Records gondozásában október 14-én jelenik meg az atlantai southern rocker Blackberry Smoke ötödik nagylemeze, a 2015-ös Holding All The Roses lemez folytatás. A 12 számos új album felvételei Billy Joe Bowers irányítotása alatt a Georgia-beli Quarry Recording stúdió falai között zajlottak, és a keverést is ő végezte, míg a lemez borítóját (képünkön) Alex Hagen tervezte. Az album Free On The Wing tételében Gregg Allman a The Allman Brothers legendája vendégeskedik. Két előzetes dalt már bemutattunk korábban, most pedig itt a harmadik friss szám is, a Let It Burn:

A 2000-ben alakult southern / country rock banda debütáló albuma 2004-ben jelent meg, Bad Luck Ain’t No Crime címmel. Második albumuk 2009 szeptemberében Little Price Of Dixie címmel jött ki míg a harmadik nagylemez, a The Whippoorwill 2012 augusztusában került a boltokba. Mindeddig ez utóbbi volt a banda legsikeresebb kiadványa: Észak-Amerikábam több mint 51,000 példányban kelt el; és a hivatalos country-toplista 8. helyén végzett. Bár a tavalyi Holding All The Roses korong is kimagasló fogadtatásban részesült: az album producere egy Grammy-díjas csúcsragadozó volt, Brendan O’Brien, aki az AC/DC-vel, Bruce Springsteennel és a Pearl Jammel is dolgozott már, a korong pedig több országban (Németország, Svájc, Hollandia, Anglia, stb.) a hivatalos toplista első 50 helyezettje között végzett, valamint felkerült a brit Rock Chart-ra és az amerikai Country Chart-ra is.

{soundcloud}https://soundcloud.com/thirtytigers/blackberry-smoke-believe-you-me{/soundcloud}

Az atlantai southern rocker Blackberry Smoke 2014. február 17-én újra kiadta harmadik nagylemezét, az eredetileg 2012-ben kiadott The Whippoorwillt. A speciális újrakiadás a blackberry-s felespoharak, egy póló és egy pakli BS-kártya mellett kétlemezes vinyl-t tartalmaz. A különleges verzióra 3 bonusz dal is került, a kiadatlan Country Side of Life, illetve a Pretty Little Lie és a Six Ways To Sunday élő verziója. Mindezt megfejelve, a banda klipet készített a Shakin’ Hands With The Holy Ghost című dalhoz. 2014. szeptember 5-én pedig Leave A Scar: Live In North Carolina címmel koncertalbumot dobtak piacra, a dupla bakeliten is megjelent anyaghoz bónuszként egy DVD is tartozik.

Blackberry Smoke – Like An Arrow
(Október 14 – Earache)

01. Waiting For The Thunder
02. Let It Burn
03. The Good Life
04. What Comes Naturally
05. Running Through Time
06. Like An Arrow
07. Ought To Know
08. Sunrise In Texas
09. Ain’t Gonna Wait
10. Workin’ For A Workin’ Man
11. Believe You Me
12. Free On The Wing (feat. Gregg Allman)