Duality címmel a mai napon jelent meg Ángyán Tamásnak, a Sámán, a Carpathia Project, a Mamut és a Cool Head Klan szólógitárosa, hegedűse, valamint számos hazai előadó szerzőjének második szólólemeze. Az album két részre oszlik: Tamás gitárosként és hegedűsként is jeleskedik a dalokban, amelyek rockerként és komolyzenészként is egyaránt bemutatják Tamás különleges szerzői vénáját. A sokszínű kompozíciók a progmetaltól a jazzes témákon át a klasszikus rockig terjednek, és a hazai színtér jelentős alakjai is vendégeskednek a dalokban.

A Duality lemez énekeseinek névsora önmagáért beszél: Molics Zsolt (Cool Head Klan, Sámán stb.), Rudán Joe, Schrott Péter (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére), Gubás Tibor (ex-Tirana Rockers stb.), Kálmán György (Triász, Dinamit, Vazul Vére stb.), Radovics ‘Kyru’ László (ős-P. Box, Kyru Gotta Humble stb.), Sipos Péter (Zártosztály, Triász, Irigy Hónaljmirigy). A szerzőtársak és muzsikusbarátok között pedig többek között olyan kiválóságok találhatók Tamás mellett, mint Hirleman Bertalan, Hornyák Balázs (Cool Head Klan, Sámán stb.), Hornyák Péter (ex-Ossian stb.), Jung Norbert, Krcsmarik István (Twister, Noa Rock stb.), Filep Károly (Siesta), Nagy Dénes (Deák Bill Blues Band, ex-Cry Free) vagy Szalády Károly (Rebel).

„Mindig szerettem volna ezekkel az emberekkel együtt dolgozni és a saját dalaimat megszólaltatni az ö segítségükkel”, mondja Tamás. „Az albumomon közremúködő énekesek Rudán József, Schrott Péter, Molics Zsolt, Gubás Tibi, Sipos Péter, Kálmán Gyuri és Radovics László, azaz Kyru. Molics Zsoltit mint szervezőt külön is meg kell említenem, mert nagyon fontos láncszemnek bizonyult a lemez létrejöttében. Ő nem csak a szövegírás terén jeleskedett, hanem szervezőként is, főként az énekesek összehozásában. Nélküle nem lett volna ennyire változatos a CD. Ö hozta a Kálmán Gyurit, a Sipos Petit, a Schrott Petit. Hirleman pedig Joe-t és Kyrut. Gubi régi haver, a legelejétől fogva benne volt, már a projekt tervezésénél.”

„Hendrik mindenféle produkcióban játszik. Rengeteget jammelünk már együtt különféle formációkban. Gitárokon Jung Norbi, a Deák Bill Blues Bandes Nagy Dénes, Filep Károly és jómagam játszunk. Karcsinál az elektromos hegedűmet javítattam, egyébként gitárokat készít és javít. Remek gitáros, a jó értelmben vett nagyon nagy arc! Norbi nemcsak mint zenész, hanem mint zenei társproducer is részt vett az album létrehozásában, valamint ö keverte és masterelte az anyagot. A Dénes pedig nálam demózott a Gubival egy AC/DC projektben, így került be. Van még billentyű, többek között Dieter Kozak, a Hilly Blues Band tagja szólaltatja meg, továbbá klarinét és upright bass is, Gunnar Polansky és Szecsényi László jóvoltából. Gunnarról azt kell tudni, hogy a kollégám a munkahelyemen, a Neue Philharmonie Westfalen, röviden NPhW Szimfonikus zenekarban, ahol szólóbőgős, Laci pedig az unkatestvérem férje.”

A Duality cím is személyes indíttatású. „Azt a kettősséget jelképezi, ami végigkísér az életemen, a klasszikus és a rockzene párhuzamos művelését. Az elektromoshegedű-játékomat gitáros karakterek, míg a gitározásomat a hegedűjátékban használt technikák jellemzik. Számomra ezt jelenti a Duality. A teljes anyag nagyjából 60 perc zene. Ez egy szólóprojekt. A zene a prog metaltól, a jazzes áthajlásokon át, a classic rockig terjed – elektromos hegedűléssel. A lemezen érdekes együttműködések hallhatók. Például Molics duettet énekel Gubással. De van még rajta egy hardcore csujogató disznóvágásos zombidal is, Gubás és Kyru kettösével, valamint egy maffia swing dal. Szóval elég színes lesz…”