Snakes In Blossom címmel a finn Inverse Records gondozásában 2016. március 15-én jelent meg a nagymágocsi Angertea ötödik nagylemeze, a 2012-es Nr. 4: Songs Exhaled album folytatása. Az album felvételei a szegedi Black Hole Soundban és a szentesi Murphy stúdióban zajlottak, a keverésért pedig Vári Gábor felelt, aki a lemez producere is volt. Az albumon található Seeds Of Hell dalhoz most elkészült a zenekar első animációs videója.

A klip Lóránt Demeter rendezte, és ez a zenekar első animációs klipje, ami annyira jól sikerült, hogy bár most nálunk látható először, a videót már be is válogatták a Nottingham International Microfilm Festivalra, és az októberben Kínában megrendezendő Ningbo Microfilm Festivalra is. Mindkét helyen indul a hivatalos versenyprogramban. 

A zenekar teljes szabad kezet adott a rendezőnek, aki elmondta, hogy a dal címéből indult ki, így egy ciklus körbeérése látható a klipben. “A videó elején a magok megtermékenyítik a földet, növények és mindenféle lények kelnek életre, de hamar túlburjánzik a növekedés és káosszá válik, végül a magok visszaszívják az energiát, minden leépül és kezdődhet újra a ciklus.”

A klip kézi rajzzal készült, ami számítógéppel lett megmozgatva. “Gyakorlatilag sík rétegek vannak egymáshoz képest eltolva térben, amitől 3D hatású lesz egy alapvetően 2D-s lapokból összerakott kép.”

A zenekar amúgy köszöni, jól van. Az év eleje óta szépen lassan, és nyugodt tempóban folyik a munka egy különleges új Angertea lemezen. Ez nem sorlemez lesz, hanem egy teljes nagylemez hosszúságú akusztikus anyag, egy különleges hangulatú valami, ami jövőre fog majd csak megjelenni.