festett Árnyak címmel jelent meg a “lírikus, progresszív post-hardcore + pop punk” formáció AliT első nagylemeze. A bandában Baksa Dániel énekel és basszusgitározik, Puskás Ádám és Gergely Patrik gitároznak és vokáloznak, Ádám Donát dobol.

Debütáló nagylemezükről így vélekednek:

„Az első nagylemezünk, melyet festett Árnyak címre kereszteltünk, április 26-án jelent meg és a gyermekkori traumáinkat próbálja megfelelő útra terelni, de sajnos még a jelenben sem sikerül feltétlenül a jó irányba fordulnunk. 10 dalon át próbáljuk Nektek elmondani, hogy mit éreztünk akkor és most.”

A dalokról, a felvételekről és a vizuális megjelenítésekről a következőket mondták el:

„A szövegeket Patrik (gitár) és Dani (ének, basszusgitár) írta. A dalokat általában Ádám (gitár) vagy Dani kezdte el otthon, ami aztán később a próbateremben kapott végleges formát. Minden dalban nagyon sok változást hozott Doni (dobok), amikor kiváltotta a MIDI dobot az egyedi játékával.

A felvételeket – a dobok kivételével – magunk rögzítettük egy balatonkenesei nyaralóban, talán május leghidegebb hetén, illetve a próbateremben a legmelegebb nyári kánikulában. A dobokat a TrashHill Stúdióban, Csobánczi Péter segítségével vettük fel. A sávokat Kiss József (Area 51) keverte, masterelte végleges formájára. Nagyon köszönjük nekik a közreműködést, hiszen Nélkülük nem szólna úgy ez a lemez, ahogy.

A festett Árnyak borítóját Dani menyasszonya, Társi Renáta készítette, aki a klipekhez is nagyon sok kelléket gyártott, maszkoktól a ruhákon át. Mind-mind zseniális lett, nagyon szépen köszönjük! A klipeket a No Total Films-szel forgattuk, amiért még mindig nagyon hálásak vagyunk. A srácok mindig nagyon beérezték, mire gondolunk és azt tették a vászonra, ami a fejünkben megfogalmazódott.”