2012. június 9-én a debreceni Roncsbárban adta búcsúkoncertjét az Aetrigan. A 2008-ban a Filmstarból kialakult debreceni metalcore ötös elsőként az akkor még létezett Bakery stúdióban rögzített Sanity demóval hívta fel magára a figyelmet, majd a Rockinform mellékleteként jött ki a debütáló albumuk Dead Men Tell No Tales címmel, amit szintén a Bakeryben rögzítettek Bodnár ‘Bogyó’ Péterrel. A Killswitch-vonalú csapat 2012 tavaszára tervezte az új anyagot, azonban egy váratlan egészségügyi probléma, az énekes Kis Péter Gábriel szívbillentyű-problémája miatt a feloszlás mellett döntöttek.

Most azonban életjelet adott magáról a 2012 tavaszán feloszlott hazai metalcore banda, az Aetrigan. A teljes 2011-es Dead Men Tell No Tales albumát remaszterelte újra.

Sziasztok!

Idén 10 éves a Dead Men Tell No Tales albumunk és úgy gondoltuk, hogy a jubileum alkalmából megcsináljuk a lemez remixed/remastered változatát. Laci, aki anno feldobolta ezt a lemezt most ismét nagyban hozzájárult, hogy ez a projekt megvalósuljon.  Amikor 10 éve felvettük a dalokat, volt egy elképzelés a fejünkben, hogy mit is szeretnénk visszahallani és most az újrakevert anyag megadta ezt nekünk. Ez abszolút a No Silence Studio érdeme és óriási köszönet Siminek a beletett munkáért és kreatív ötletekért!

Hálásak vagyunk mindannyiótoknak, akik hallgattátok/szerettétek a régi lemezt, vagy valaha is eljöttetek egy koncertre és reméljük, hogy ez az újragondolt verzió is tetszeni fog.

És hogy mi lesz 2021-ben?

meglátjuk…