Május 3-án, a Nail Records gondozásában jelenik meg a székesfehérvári, dark metalban utazó Subcortic debüt albuma. A korongra 13 darkos/progos nóta kerül majd fel.

A 2015-ben alakult zenekarról talán az ars poeticajuk mond el a legtöbbet:

„Ha az emberi létnek létezik tudatalatti szférája, akkor léteznie kell egy a tudat fölötti régiónak is. De vajon készen állunk-e arra, hogy szembenézzünk és megküzdjünk az alulról feltörő szörnyeinkkel és meghalljuk a felülről jövő intelmeket vagy pedig félelmeinktől, szorongásainktól, önzőségünktől elvakulva egyre mélyebbre süllyedünk a saját tudattalanunkba? Az inspirációink, motivációink, késztetéseink, tetteink honnan, melyik szférából fognak kivetülni a külső világunkra? 
Alkotásainkat leginkább ezek a kérdések inspirálják. Zenénk az emberi tudat mélyéről, sötét oldalából tör felfelé. A dalaink által megidézett közös utunk, a legelveszettebb, legkilátástalanabb helyről indít. Onnan ahol a népmeséinkben a legkisebb királyfi története kezdődik, bízva abban, hogy gondolataink, történeteink során sikerül újra és újra olyan ívet leírnunk, amely a sötétségből a világosság felé mutat. Nos, hát erre a közös útra invitálunk Téged is. Készen állsz? Velünk tartasz?”

A csapat a megjelenéshez új videoklippel is készül, tehát mindenképp érdemes keresni és szeretni őket a Facebookon is.

Zenei ízelítő:

Subcortic zenekar egy székesfehérvári dark metal zenekar, amit 2015 végén alapított Győry Attila (gitár, dalszerző) és Horváth Dániel (ének, szövegek). A bandára leginkább a 90-es évek súlyosabb, dark/goth metalzenéje volt a legnagyobb hatással. A teljes felállás 2016 nyarán állt össze Kulcsár Ádám, Oláh Gergely és Tóth László érkezésével. A zenekar a kezdetektől fogva saját dalok írására helyezi a hangsúlyt.

Mivel az évek során meglehetősen sok kész/félkész dal halmozódott fel Atesznél, – amik a korábbi zenekarokba nem fértek bele az eltérő stílus miatt – a bemutatkozó lemez anyaga hamar összeállt. 2017 tavaszán rögzítésre is került a 13 dalt tartalmazó Addicted To Darkness címet viselő anyag, mely a nevéhez híven kellően sötét hangvételű lett. A felvételek után egy tagcsere történt, gitáros poszton Borzas Zoli erősíti a bandát.