A német heavy metal intézmény, a mára csak Wolf Hoffmann gitárost alapítóként soraiban tudó Accept a Nuclear Blast gondozásában fogja megjelentetni legújabb stúdióanyagát Too Mean To Die címmel. A tervek szerint a lemez január 15-én jött volna ki, azonban a Covid-19 miatt a lemezt előállító cég is lezárásra kényszerült, ami súlyos csúszást eredményezett, így a tervezett megjelenés nem tartható, ezért a rajongók csak január 29-én vehetik kézbe az új Accept nagylemezt.
Az új albumot ezúttal is Nashville-ben vették fel, a keverést pedig Andy Sneap végezte. A friss anyagot egy új felállás készítette, hiszen Peter Baltes ős-basszer 2018 végén távozott az Acceptből. A legendás német metal banda korai felállása 1976 környékén stabilizálódott, és Peter azóta mindig is tagja volt az Acceptnek, mármint az aktív időszakokban (1976-1989, 1992-1997, 2005 és 2009-től 2018-ig). Baltes nem indokolta a döntését, amelynek következtében az Acceptben már csak Wolf Hoffmann gitáros maradt az őskorszakból.

Peter Baltes basszusgitáros utódja pedig egy német zenész lett, Martin Motnik, aki korábban olyan csapatokban játszott, mint a Darkseed és a The Roxx, illetve a Code Of Perfection, de turnézott Uli John Roth-tal is. Tavaly pedig egy harmadik gitáros is csatlakozott hozzájuk, az amerikai Philip Shouse (Ace Frehley Band, Gee Simmons Band). A banda gitárosa, Wolf Hoffmann mesélt arról, hogyan hatottak ezek a változások az Accept-re és az új anyag elkészítésére.

Elég őrült időszakon vagyunk túl. Elvesztettük egy társunkat, de nyertünk két újat, ami alapvetően nem rossz üzlet. (nevet) Komolyra fordítva a szót, nagyon szomorú vagyok Peter távozása miatt. Úgy éreztem, megszakad a szívem, amikor kiderült, hogy itt hagy minket 40 év után, de természetesen kénytelen vagyok megérteni és tiszteletben tartani a döntését, a zenekarnak pedig mennie kell tovább. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ugyanolyan érzés Martin-nal játszani, mint Peter-rel, hiszen négy évtizedet képtelenség pótolni, de az tény, hogy Martin remek munkát végez és villámgyorsan beilleszkedett, sőt, legnagyobb meglepetésemre a dalszerzésből is alaposan kivette a részét, aminek nagyon örültem, mert egyáltalán nem akartam, hogy az egész lemez rólam szóljon és gyakorlatilag az én szólóalbumom legyen. Mindig szívesen veszem, ha más is bekapcsolódik az alkotói munkába, az pedig a hab a tortán, hogy ezúttal éppen Martin volt ez a bizonyos személy.

ACCEPT:

Wolf Hoffmann – gitár
Mark Tornillo – ének
Christopher Williams – dobok
Uwe Lulis – gitár
Martin Motnik – basszusgitár
Philip Shouse – gitár
Accept – Too Mean To Die
(Január 29 – Nuclear Blast)

01. Zombie Apocalypse
02. Too Mean To Die
03. Overnight Sensation
04. No Ones Master
05. The Undertaker
06. Sucks To Be You
07. Symphony Of Pain
08. The Best Is Yet To Come
09. How Do We Sleep
10 .Not My Problem
11. Samson And Delilah