Két EP után megjelent a grunge-rockos budapesti Abigél trió első nagylemeze, a Sugarmama. A lemezanyagot az RH stúdióban rögzítették Budapesten, a hangmérnök Gál Máté volt.

„A ’Sugarmama’ a budapesti RH Studio-ban készült Gál Máté kitűnő vezetésével, aki egyben a lemez hangmérnöke is volt. A felvételeket kettő masszív alkotótábor előzte meg, amikor fogtuk magunkat és a külvilágot teljesen kizárva a hangszerekkel elvonultunk vidékre, ahol csak az új anyagok írásával és az egymásra hangolódásra koncentráltunk. Mivel ez az anyag a zenekar első nagylemeze (előtte kettő EP jelent meg), ezért kiemelten fontos volt számunkra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki zeneileg az albumból és magunkból is. Sok esetben ez nem a dalok túlbonyolításában jelent meg, hanem éppen ellenkezőleg. Szerettük volna teljesen lecsupaszítani az eddigi sémákat, és elengedni azokat a kényszeres elvárásokat, amiket legtöbbször a környezetünkben észleltünk, vagy akár saját magunkkal szemben állítottunk fel.
Mind dallamvilágban, mind ritmikában egy sokkal egyszerűbb, de masszívabb és konkrétabb világot sikerült felépítenünk, amivel iszonyúan meg vagyunk elégedve. Természetesen a pandémia is közrejátszott a dalok alakulásában, ugyanis a lemez szinte teljes egésze az első hullám alatt íródott, ekkor vonultunk el először az alkotótáborba is. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel a közhangulatra súlyosan rányomta a bélyegét ez a periódus, és a legtöbb közeli ismerősünkkel, barátunkkal elég rendesen elbánt lelkileg, de valahogy pont ezt a depresszívebb oldalát szerettük volna lehámozni a történtekről és egy olyan lemezt írni, ami hangvételében egy abszolút pozitív és előremutató anyag, esetleg aki meghallgatja egy kicsit ki tud lépni a mindennapok negatív áradatából. Ennek a megközelítésnek kapcsán fontos szempont volt az is, hogy a dalokat teljes egészében egyben tudjuk feljátszani, amire tökéletes hely volt Gál Máté stúdiója. Külön szeretnénk megköszönni Balasi Ádinak (Anna & the Barbies) a közreműködést, aki a lemez dobproducere volt és Zwickl Ábelnek, aki a master-ért és a mix-ért volt felelős. lemezborító: Nové Soma & Erhardt Domonkos

A covid után az első közönség előtti bulink a Budapest Parkban volt, ahol a Pál Utcai Fiúknak nyithattunk, július 1-jén pedig a Fish! lemezbemutatóján fogunk vendégeskedni a Useme társaságában a Barba Negra-ban. Június 29-én pedig az A38 Hajón lesz egy önálló nagy bulink, ahol a The California Nightmares lesz a vendégünk, régi cimboráink. Azon felül, hogy iszonyatosan hálásak vagyunk, hogy ilyen helyeken és zenekarok mellett mutathatjuk meg magunkat mindenképpen bepótoljuk a lemezbemutatót és egy őszi turné is tervben van, ahol az országon belül a lehető legtöbb helyre szeretnénk elvinni az album anyagát. A koncepcióról annyit elárulhatunk, hogy a Sugarmama lemezünk köré fog épülni, viszont már javában dolgozunk a második albumunk anyagán, aminek rögzítésére nyár végét-ősz elejét lőttük be. Készülünk még egy új klippel is a Sugarmama lemezről, szóval igyekszünk a lehető legjobban lekötni magunkat, ha erre pedig még érdeklődés is van, akkor nem lehetünk elég hálásak érte, nem?!”

Abigél:

Várallyay “Bebe” Benedek – ének, gitár
Milei Bálint – dobok
Ipolyi-Gáts Hunor basszusgitár, vokál

A Sugarmama album INNEN rendelhető.