Mint arról több hírforrás is beszámolt, péntek reggel fegyveres támadás történt Új-Zélandon. Christchurch városában, két mecsetben 49 ember ölt meg, 48-at pedig megsebesített egy ausztrál származású muszlimellenes 28 éves férfi, Brenton Tarrant. Az ausztrál férfi a fejére szerelt kamera segítségével a Facebookon élőben közvetítette ámokfutását a Maszdzsid an-Núr mecsetnél. A 17 perces videón látszik, ahogy autón megérkezik az épülethez, bemegy, és elkezd lőni a bent lévőkre. Ezután visszamegy az autójához, egy másik fegyvert vesz a kezébe, újra bemegy, és ismét lőni kezd. Ezután elhajt az autóval, de vezetés közben is lő még a mecset felé. A férfi a közvetítés előtt közölt egy 74 oldalas kiáltványt, amelyben leszögezi: fehér bőrű ausztrál, rasszista, tettét bevándorlásellenessége motiválta.

Mivel ma este ugyanebben a városban tartotta volna utolsó Új-Zélandi koncertjét a Slayer (és a turné előzenekara, az Anthrax), a helyi szervezők tárgyaltak a rendőrséggel és a városi tanáccsal, majd úgy döntöttek, lemondják a tervezett koncertet. A koncert tervezett helyszíne, a Horncastle Aréna, mindössze egy kilométerre van a mecsettől. Volt azért új-zélandi búcsúkoncert, a Slayer és az Anthrax pénteken Aucklandben játszott.

Egy utolsó világ körüli turnét követően feloszlik a 37 éve töretlenül zúzó Slayer, ezt még idén januárban jelentette be a zenekar. Az 1981-ben Kaliforniában alakult Slayer az utóbbi években sokak szerint már csak régi önmaga árnyéka volt. Jeff Hannemann gitáros betegsége és 2013 májusában bekövetkezett halála, illetve Dave Lombardo dobos pénzügyek miatti távozása után Kerry King gitáros és Tom Araya énekes/basszer maradtak az egyedüli alapító tagok a bandában, és a csapat frontembere, Tom Araya már egy 2016-os interjúban hangoztatta, hogy az egészségi állapota meg a családja miatt nem lát már túl hosszú jövőt a Slayer előtt.

A búcsúturné Észak-Amerikában vette kezdetét májusban, majd ősszel, egy európai koncertkörúttal folytatódott. A turné meghosszabbításában a banda fellép még Dél-Amerikában, Ausztráliában és Japánban is, majd a nyár folyamán visszatérnek Európába. Szerencsére hazánkat sem kerülik el, a budapesti búcsúkoncertre 2019. június 11-én kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

A koncert Facebook oldala