Bár a Dal 2015 nevű dalversenyből, vagy minek is kellene hívni ezt a formátumot, a Leander Rising-ot már jóval korábban kivágták, nehogy a rock zene megfertőzze a „normális”, mosott agyú, Repülj páván, és Haverok közt-ön nevelkedett kispolgárokat, az Akusztik nevű „vigaszágat”, a közönségnek köszönhetősen toronymagasan megnyerte a banda. A Leander Rising a „Lőjetek fel” című dallal megnyerte a Dal akusztikus versenyét, amihez szívből gratuláltunk, mégis sajnálatunkat kell kifejeznünk miatta.
Azt sajnáljuk, hogy csak ennyit hagytak nekik, ennyit hagytak nekünk! Ha már minden évben van egy-két álomvilágban élő rocker/rock zenekar, aki fejébe veszi, hogy elindul valamelyik kommersz, tehetségkutatón, dalversenyen, amelyen tudjuk, hogy esélyük sincs, legalább szurkolunk nekik! Nem vagyunk Finnország, ahol a Lordi-t küldték Eurovíziózni, nálunk Wolf Kati, Compact Disco, és az ősi magyar nemesi családból származó Kállay-Saunders András nyeri ezeket az igazán színvonalas versenyeket. Idén a Dal 2015-öt “Boogie” nyerte a Win for Nothing, ohh bocsánat, a Wars for Nothing című dalnak is alig nevezhető akármivel… Szóval, csak a szokásos.. Megint nyert valami olyan „mű” ami nagyjából a pont semmi kategóriába fér bele. Egyetlen, hang, dallam, rím, szó, se semmi más nincs benne, amit a meghallgatása után egyetlen másodperccel fel tudnánk idézni, vagy egyáltalán fel akarnánk idézni.
De hagyjuk ezt, hiszen nagyjából erre számítottunk!
Gratulálunk a Leander Risingnak, hogy ebben a posványban behúzták a maximumot amit lehetett, és megnyerték a közönségszavazást!
A műanyag sztárokkal ellentétben, a Leander idén is ott lesz a nagy színpadon, és több ezer ember fogja teljes extázisban üvölteni a nótáikat! Ez az, amit a megcsinált ikonok soha nem fognak tudni elérni! Akárhány műanyag, előre dobozolt tehetségkutatót, versenyt nyeretnek velük!

Ez pedig az a produkció ami idén a Dal-t megnyerte-> ITT