Miközben Rockfater és Bőr Gyula kalandjai tovább folytatódnak, a Rockmaraton szervezési munkálatai is zajlanak! A Sabaton, a Sepultura, és a The Exploited után a metalfanatikusok számára szintén örömhír, hogy a tavaly családi okok miatt elmaradt hazai koncertjét idén a Rockmaratonon pótolja be a svéd Arch Enemy. A hazai bandák közül a korábbi évekhez hasonlóan a zenei színtér legjavát igyekszik felvonultatni a fesztivál. A biztos fellépők között már ott szerepel többek között a Depresszió, az Ossian, a Paddy and the Rats, a Road, a Dalriada, a Wisdom, az Akela, a Picsa, a Prosectura, a Leander Rising, a Rómeó Vérzik, valamint Deák Bill Gyula és csapata is. A végleges Rockmaraton program pedig megtalálható a fesztivál hivatalos honlapján.

“Július 7-13 között Pécsett a rock/metal és a punk/hardcore zenei színtér közel 150 képviselője csap majd a húrok közé.

2014-ben kizárólag a Malomvölgyben lép fel az idén új lemezzel jelentkező svéd heavy metal nagyágyú, a Sabaton, honfitársa pedig, a dallamos death metalban utazó Arch Enemy a lemezbemutató koncertjére már új énekesnőjével, a kanadai Agonist zenekar korábbi frontcsajávall érkezik. A brit punk rock legendás csapata, a The Exploited hosszú kihagyás után az idei évre ígéri új nagy lemeze megjelenését, és bár Wattie, az énekes, szívinfarktusa miatt a tavaszi turnét törölni kényszerültek, a nagy nyári európai fesztiválokra, köztük a Rockmaratonra, már megújult erővel érkeznek majd. A thrash metal világsztár, a brazil Sepultura a fesztivál nyitónapján lép fel az Ektomorf társaságában, de a tengerentúlról érkezik a bostoni hardcore ikon a Death Before Dishonor és az Iwrestledabearonce is – utóbbi egy sajátos hangvételű metalcore kuriózum.

A hazai feltörekvő bandákról idén sem kíván megfeledkezni a Rockmaraton, ezért a Hammerworld magazinnal összefogásban nagyszabású tehetségkutatót szervez, amire professzionális nagylemezzel nem rendelkező csapatok jelentkezését várja.

A rendezvényre a hetijegyek elővételben július 5-ig, kedvezményesen 11.990 forintos áron, a Ticketportal hálózatában vagy a fesztivál webshopján keresztül akár SZÉP kártyával is megvásárolhatók.”