Idén is megrendezésre kerül a lassan hagyománnyá váló Metal Halloween Budapesten, mely ezúttal október 31. és november 2. között három napig fog felsorakoztatni 23 zenekart. A buli első két napja az S8 Underground Clubban, míg a harmadik a Dürer Kert középső termében kap helyet. A szervezők mindhárom napon féláras belépőt biztosítanak ismét a teljes jelmezben érkezőknek, hogy kreativitásra buzdítsák a közönséget.

Első nap // S8 Underground Club

2019.10.31. – Behopp: 1200 // 600

Esemény és teljes bontás: https://www.facebook.com/events/1232164466956359/

Az első napon is már válogatott stílusarzenállal várja a nagyérdeműt összesen 9 zenekar 2 teremben. A háromnapos őrületet az újra-aktivált, hamarosan új lemezzel jelentkező Snailgardn fogja megnyitni elektronikával tűzdelt progos-poppos fúziójával. Őket követi majd a tavalyi S8 Tehetségkutató nyertes, a dabasi Waiting For Violet. Zenéjüket egy nu-metal gerincen nyugvó alternatív atmoszféra lengi körül itt-ott progresszív elemekkel fűszerezve, női énekessel. A Flout a tavalyi S8 Tehetségkutató harmadik helyezettje, akik a magyar nyelvű metalcore egyik legígéretesebb feltörekvő produkciója. A kétéves formáció az első nagylemezén dolgozik, mely a Hammerwolrd magazin mellékleteként fog megjelennni jövő februárban. Az elmúlt egy évben megfordultak már a legtöbb budapesti klubban, valamint jelenleg a New Friend Request turnéján vendégeskednek országszerte. A szintén budapesti, metalcoreban utazó Heedless Elegance ötösfogat a herendi Öröm a Zene tehetségkutató nyertese, akik májusban megjelent első nagylemezükkel házalnak aktívan a budapesti klubéletben, megjárták már a Balkan Metal Meetinget Tuzlában és nemrég vendégeskedtek a To Kill Achilles előtt is. Az Over My Dawn legégysége (és leánysága) pusztító alpári radcore zenével fog kedveskedni a nagyérdeműnek. A szolnoki zenéjét mélyre hangolt dögös riffek, rap és scream egyvelege, dallamos refrének, valamint biográfiájuk szerint egy kis vidéki suttyóság jellemzi. A nagytermet a dánszentmiklósi Needless fogja zárni, akik 2014 óta gyúrják a dallamos trash/death vonalat progresszív elemekkel, mindezt egy atmoszférikus black metal köntösben tálalva. Első nagylemezünk a Heresy idén júniusban jelent meg.

A nem titkoltan főleg Parkway Drive és Killswitch Engage ihlette klasszikus metalcore Leaves of Autumn fogja nyitni az estét a kisteremben, utánuk két hódmezővásárhelyi zenekar klép még fel, a punk-rock-metalcore vonalon mozgó WTTD és a trash/hardcore  Volumefeeder akik 2019 februárjában megjelent The Element of Fire című albumukat fogják elhozni..