Periphery III: Select Difficulty címmel július 22-én, vagyis most pénteken jelenik meg a washingtoni progresszív/djent vonalon mozgó Periphery új nagylemeze. Az album producere Adam „Nolly” Getgood basszer volt, aki ugyan továbbra is tag marad, de a jövőben már nem turnézik a csapattal. A beugrós turnébasszer személyéről egyelőre nem döntött a zenekar, de sok idejük nincs tétlenkedni, hiszen augusztus 4-én máris indul a Sonic Unrest fedőnevű, amerikai lemezbemutató turné a SikTh, a Chon és a Toothgrinder vendégeskedésével. Csaknem a fél új lemezt feltette már előzetesben a netre a Periphery, most éppen a The Way The News Goes… került nyilvánosságra:

Szintén a bandával kapcsolatos hír, hogy a Periphery bejelentett egy Periphery Summer Jam elnevezésű, négy napos házi-fesztivált, amit július 25. és 29. között rendeznek meg, a new yorki Big Indian táborban. A fesztiválon számos élő performansz, dob- és gitárkurzus, valamint egyéb interaktív produkció fog megvalósulni.

2015. január 26-án kettős koncept albummal jelentkezett a washingtoni progresszív/djent vonalon mozgó Periphery. A Juggernaut: Alpha és a Juggernaut: Omega a Century Media Records jóvoltából került a lemezboltok polcaira. Az Alpha a háttértörténetre és a karakterfejlődésre koncentrál, míg a kettes lemez, az Omega torokszorító és izgalmas történeteket mesél el a főhősről. Bár két részre osztották, a sztori együtt bontakozik ki igazán.

Periphery – Periphery III: Select Difficulty
(Július 22 – Century Media)

01. The Price Is Wrong
02. Motormouth
03. Marigold
04. The Way The News Goes…
05. Remain Indoors
06. Habitual Line-Stepper
07. Flatline
08. Absolomb
09. Catch Fire
10. Prayer Position
11. Lune