A norvég Kvelertak egy új lemez kiadására készül, az első albumuk lesz, amely már az új énekessel, Ivar Nikolaisennel született meg. Az új album Splid címmel lát majd napvilágot február 14-én, és a korábban bemutatót lemezborító és a dallista után, az első előzetes dal, a Bråtebrann is megérkezett.




Jövő tavasszal útra is kelnek majd, a turnéjuk pedig Budapestet is érinti, a koncert március 10-én lesz a Dürer Kertben. Újabb név csatlakozott a norvég black n’ roll KVELERTAK 2020-as európai turnéjához, és így a budapesti fellépéshez is: a görög stoner PLANET OF ZEUS is fellép március 10-én a Dürer Kertben. 

FACEBOOK ESEMÉNY

Ivar Nikolaisen énekes videóban is üzent a magyar rajongóknak – a KVELERTAK énekese viszonylag friss tagja a norvég black n’ roll formációnak, tavaly érkezett Erlend Hjelvik helyére, és jelenleg is készül az első nagylemez, amin ő fog énekelni – ez a zenekar negyedik korongja lesz, és a Dürer Kertben fogják bemutatni a magyar közönségnek. Nálunk legutóbb a Metallica vendégeként jártak 2018 áprilisában, most viszont egy teljes hosszúságú, önálló műsorral térnek vissza a magyar fővárosba, az alább látható, idei Hellfesten rögzített fellépésükkel pedig már lehet is rá hangolódni.

Kvelertak zenekari meghívó:










A 2000-ben alakult PLANET OF ZEUS zenéje erősen ajánlott hallgatnivaló a Clutch, 1000Mods és az Audioslave rajongóinak. A görögök szeptemberben adták ki legfrissebb nagylemezüket, az athéni stoner metal brigád Faith in Physics című korongja már a hatodik majdnem 20 éves pályafutásuk alatt. Dalszövegeikben teljes mértékben a jelenlegi politikai és társadalmi témákban foglalnak állást – egy olyan korban, amikor a politikai szélsőségek, vallásos fanatikusok, laposföld-hívők és oltásellenesek aktívan tesztelik a szólásszabadság határait, a PLANET OF ZEUS régóta várt új albuma az eddigiek közül a leginkább belevág a fenti témákba, olyanokat részletezve, mint a digitalizáció, vallás, társadalmi hálózatok, függőség, vagy a magány. Zeneileg is a legmocskosabb hangzást választották, amit csak a műfaj kínálhat, hogy üzenetüket eljuttassák hozzánk; a 46 perc súlyos, groove-os riffkavalkád a Rage Against the Machine legjobb napjait idézi, és nem vesz vissza a pszichedelikusabb, atmoszférikus részekből sem.







A Hammer Concerts bemutatja:
KVELERTAK
PLANET OF ZEUS
2020. 03. 10.
DÜRER KERT

JEGYÁRAK:
5999 Ft – elővételben
6999 Ft – a koncert napján és a helyszínen

ONLINE JEGY

Kvelertak – Splid
(Február 14 – Rise Records)

01. Rogaland
02. Crack Of Doom
03. Necrosoft
04. Discord
05. Bråtebrann
06. Uglas Hegemoni
07. Fanden Ta Dette Hull!
08. Tevling
09. Stevnemøte Med Satan
10. Delirium Tremens
11. Ved Bredden Av Nihil