Hexed címmel március 8-án jelent meg a tizedik Children Of Bodom stúdióalbum, a 2015-ös I Worship Chaos lemez folytatása. Ezen a lemezen mutatkozott be Daniel Freyberg gitáros, aki 2016-ban csatlakozott a bandához. Történt ugyanis, hogy a 2015-ös I Worship Chaos album felvétele előtt a zenekar megvált Roope Latvala gitárostól, majd a 2015-ös bulikon Antti Warman gitáros (Janne billentyűs öccse) segítette ki a csapatot, de 2016-tól újra teljessé vált a legénység. A stockholmi születésű, 36 éves Daniel a finn Norther tagja volt 2010 és 2012 között, de a Naildown zenekar révén is ismerős lehet. Freyberg a 2016. február 4. és 8. között megrendezendő 70,000 Tons of Metal Cruise cirkáló-fesztiválon mutatkozott be a Children Of Bodom színeiben.

A banda hivatalos bejelentése szerint azonban úgy tűnik, hogy csupán Daniel Freyberg gitáros marad a frontember Alexi Laiho mellett, Janne “Warman” Wirman billentyűs, Henkka “Blacksmith” Seppälä basszer és Jaska Raatikainen dobos távozik a csapatból. A hivatalos közlemény szerint feloszlástól nem kell tartani, a két megmaradt tag a későbbiekben jelzi majd a hogyan-továbbot. Mindenesetre beszédes, hogy a 2020-as Tuska fesztiválra meghirdetett spéci ‘Hate Crew Deathroll’ koncertet is lemondták. A Children Of Bodom jelenlegi felállásának az utolsó koncertje december 15-én lesz a Helsinki Ice Hallban.

Az még beszédesebb, hogy a finn Soundi magazin írása megszellőztette, hogy a Children Of Bodom nevet jelenleg Wirman, Seppälä és Raatikainen közös cége, az AA & Sewira Consulting Oy birtokolja, miután június 28-án hivatalos igénylést adtak be a névre. A döntés szerint október 1-jétől kezdődően 5 éven át az övék a névhasználat joga, a fő dalszerző és frontember, Alexi Laiho ezt csakis az engedélyükkel használhatja.

Alexi ezzel kapcsolatban nem cáfolt, az is elképzelhető, hogy simán Bodom lesz vagy valamelyik daluk címét veszik fel. De egy olyan névnek kell lennie, ami utal arra, hogy ez továbbra is ugyanaz a banda. A frontember arról is mesélt, hogy ő és Daniel Freyberg gitáros már találtak is új dobost és basszert, akik “hihetetlenül tehetséges fiatalok, akik nagyon jól néznek ki a színpadon”. Arról is beszámolt, hogy az új csapat minden bizonnyal már tavasszal koncertezni fog. De a két új tagot egyelőre nem nevezte meg.

A banda 2015-ös I Worship Chaos lemezéről ITT olvashattok bővebben.