Pár hete a közösségi oldalon írt rám egy nagyon régi kedves zenész-ismerősöm, nevezetesen Botos Laci. A következő sorokkal nem akarom magam öregbíteni, de tény, hogy Lacival elsőként még a szép reményekkel kecsegtető Nottingham zenekarral kapcsolatban ismerkedtem meg. Ennek pedig már idestova simán van vagy 15-18 éve. Laci akkor a vonatozást sem sajnálva pattant fel a gőzösre, hogy meg se álljon Gyömrőig, ahol én a néhai Sirius rádióban indítottam útjára a Rockpanoráma című műsoromat. Ha picit sarkalatos lennék, akkor azt is mondhatnám, hogy a Nottingham története nagyjából egybe esett az én műsorvezetői pályafutásom kezdetével.

Persze Botos Laci nem a sherwoodi erdőből kerekedett fel hozzám, bőven elég volt a Jász-kunságból, mivel a banda Szolnokról származott. Aki járatos a hazai zenei életben, az szerintem alsó hangon kapásból fel tud sorolni egy percen belül legalább 10 szolnoki rock/metal/alter csapatot. Nem nehéz, mert a város valósággal ontotta magából a zenészeket, akik gombamód szaporították, akarom mondani alapították a bandákat. Így talán nem véletlen az olyan kiadványok megjelentetése sem, mint a Szolnok Rock sorozat második és harmadik része (első nem volt, jobban mondva sajnos a hanganyag a fiók mélyén maradt). Persze a bandák tagjai között átfedések bőven voltak, Laci pedig minden egyes találkozásunknál kész szolnoki rock lexikonként számolt be arról, ki melyik bandában kezdett, hova ment, mit csinált stb.

Lacival az utazásunk retúrban működött, én is többször meglátogattam aktuális zenekarának a fellépéseit, legtöbbször a Torkolat nevű helyen. Utolsó ilyetén emlékem a Vissza zenekar, amikor Laci azzal keresett meg, hogy „Képzeld Gyuri, van egy új bandám, aminek az a neve, ami minden koncerten elhangzik.” -???? – „Vissza b+!” 🙂

Ennek is már idestova több, mint 10 éve, de Papi, (mert hogy az új bandájában már így becézik) újra megkeresett, ezúttal a Midller zenekar kapcsán.

A Molnár Kristóf Ákos /Krimol/ szóló gitár, ének, Tuska Gergő /Tusi/ dob, Botos László /Papi/ basszusgitár, Rónyai Gergő /Johnny/ szóló gitár és Böröcz Ádám /Duruc/ ének alkotta Midller 2016 tavaszán alakult és alig egy évre rá, idén augusztusban szerzői kiadásban meg is jelentették Éld át! című bemutatkozó kiadványukat. Ha az információim nem csalnak (márpedig a CD borítóból figyelem az infót), akkor a 6 dalt tartalmazó EP még Duruc nélkül került rögzítésre. A bookletben legalábbis nincs feltüntetve. A muzsika lendületes dögös rock’n’roll. Az EP hangzása vérprofi, mint ahogy a banda zenéhez való hozzáállása is remek. Tudják mi az a promóció, hogyan működik a marketing stb. A kiadvánnyal egyidőben klipet is készítettek a Miért ne?! dalhoz, amit aztán sorban követtek a mai világban már trendnek számító „lyrics-videók” is. A második hivatalos videóra sem kellett sokáig várni, ez a Hétköznapi rock and roll dalhoz készült. Hozzáteszem, a dirty rockos alapnóta az Éld át! egyik csúcspontja. Ha létezne még ilyen, hogy kislemez, akkor egyértelműen erre voksolnék. Na nem mintha a többi nótával bármi problémám lenne…. A csapat időközben már az élő fellépésekre fókuszál. Játszottak már a Cool Head Klannal, de együtt nyomulnak az Akelával és az Alcohollal a Skalazoo Víz második turnékörén is. (utóbbi bandával azért is lehet közös a szeánsz, mert Krimol korábban Csövesékkel is nyomult már).

A Midller még erre az évre ígéri az újabb hanghordozót, erre jelen állás szerint három nóta kerül majd. Kíváncsian várom azt is, aztán ki tudja, talán újra meglátogatom Papit Szolnokon egy „ereszd el a hajam” etapra.

Midller a Facebookon