Május 22-én Zágrábban lejátszotta turnényitó koncertjét az Iron Maiden. Érdekesség, hogy egy nappal korábban szintén Zágrábban tért vissza a színpadra 7 év kihagyás után a banda első énekese, Paul Di’Anno is. A régóta súlyos egészségügyi problémákkal küzdő, kerekesszékhez kötött Paul az utóbbi hónapokat Horvátországban töltötte fizioterápiás- és nyirokdrenázs-kezeléseken, amelyeket hamarosan régóta esedékes térdműtét követ majd, ám máris sokat javult az állapota: a zágrábi Bikers Beer Factory klubban hét év szünet után adott koncertet május 21-én. És ha már így hozta a sors, a felek természetesen találkoztak is egymással: Steve Harris a Maiden bulija előtt az Arena Zagrebben fogadta régi kollégáját, a találkozást pedig a zenekar fanatikusa, a több róluk szóló helyi kiadványt szerzőként jegyző Stjepan Juras meg is örökítette.

Ami a beavatkozó műtétet jelenti, a 64 éves, régóta kerekesszékbe kényszerült énekes két nap alatt három különböző operáción is átesik majd, utána pedig hosszas rehabilitáció vár rá. Ennek során járni is ismét meg kell majd tanulnia, és ha minden jól alakul, 2022 végére alighanem ismét képes lesz saját lábon közlekedni. Amennyiben azonban a beavatkozás nem halad a tervek szerint, Paulra amputáció vár.

Tegnap kiderült: Paul Di’Anno műtéti költségeinek fennmaradó, még ki nem egyenlített részét az Iron Maiden állja majd. A hírt Kastro Pergjoni, a stratfordi Cart & Horses Pub tulajdonosa jelentette be, aki az elmúlt hónapokban több ezer dollárt gyűjtött adományokból Paul operációjára. Annak idején, 1976-ban ez a pub adott helyet az Iron Maiden első koncertjének.