To Kill A God címmel áprilisban jelenik meg a metalcore/deathcore vonalas budapesti Nest of Plagues második albuma, friss előzetesként pedig már itt is van a klippel kísért Heredity dal.

„Kint az áprilisban megjelenő ‘To Kill A God’ album következő tétele. A Heredity azt a témát járja körül, hogy a különböző fizikai és mentális egészségügyi problémákat sokszor a genetikára lehet visszavezetni; kifejlődhetnek benned olyan gének miatt, amelyek a felmenőid által lettek beléd kódolva. A dal arról a teherről szól, amit emiatt egész életedben magaddal kell cipelned. Ez a te örökséged.”
A Nest of Plagues 2014-ben alakult Budapesten. A zenekar a kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern billentyűs és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát.
A csapat első albuma 2018 elején látott napvilágot End Of The Comedy címmel, 2019 végén készült el az első klipjük (Memento For Her Deeds), 2020 végétől pedig sorra hozzák ki a klipes albumelőzetes dalokat. A Megalomania a No Total Films munkája volt, tavaly pedig három klipjük is érkezett, az Inferno (No Total Films), majd a Struggle és az Unimprint, amelyek Peter John Kiss segítségével születtek meg, akárcsak a a friss Heredity. A Nest Of Plagues új albuma várhatóan április 29-én jelenik meg.