“Tragedy Of Delusion” címmel jelent meg a NightwishTherion és az After Forever által kitaposott ösvény szimfonikus metal hatásait extrémebb, a Fleshgod ApocalypseSepticflesh és a Gojira hangzásvilágával ötvöző METEORA zenekar legfrissebb nagylemeze, mely már kapható a márciusi HammerWorld Magazin CD mellékleteként, illetve végighallgatható és megvásárolható online felületeken is. A zenekar eddig a “My Reality” és a klipes “Memento Mori” dalokat mutatta be, és hamarosan további videókat terveznek készíteni.

Meteora: Memento Mori (Official Music Video)
Az új lemezt a zenekar tagjai lelkesen mutatták be, Király Atilla (billentyűs hangszerek, ének) az album mögötti tartalomról, dalszerzésről a végére felkerült Linkin Park feldolgozásról mesélt részleteket:

“Nem akartunk beállni a sorba – mint ahogy amúgy eddig sem tettük soha, hiszen a szövegeinkben sem erre bíztatunk – és a manapság divatossá váló modern vagy éppen elektronikus irányok és színek felé eltolódni, inkább szerettünk volna egy klasszikus szimfonikus metal világot tárni a közönségünk elé. Az előző albumhoz képest énekfronton is újítottunk, a kórusokat immár csak profi énekesekkel vettük fel, valamint tiszta férfi énekekkel színesítettük a dalokat. Noémi képzett népdalénekesi múlttal rendelkezik, ezen a lemezen meg is csillogtatja eme tudását is a tőle megszokott klasszikus hangképzés mellett.” 

Meteora: Tragedy of Delusion online felületeken

“Az album szövegvilága a tévhitek, téveszmék és megtévesztés témakörét járja körbe személyes tragédiákat és globális problémákat is kifejtve. Utolsó pillanatban felmerült, hogy a tervezett tíz dal mellé tegyünk még egy bónusz számot, és mivel a kezdeti években sokan hittek minket Linkin Park tributenak a Meteora című albumunk miatt, most a kedvükért szimfonikus metal köntösbe öltöztettük az egyik legnagyobb slágerüket, a Numb-ot. A közeljövőben jelentkezünk még két videóval, valamint így hogy a lemez munkálatai befejeződtek aktív koncertezés várható. Budapesti lemezbemutató április 25!”

The Future is Symphonic – Elanor / Anthology / Meteora / Adrya – S8 Underground

Fülöp Máté (ének, basszusgitár) pedig elmesélte, hogy a lemez munkálatai már évekkel ezelőtt elkezdődtek:

Az új album egyes számain már az Our Paradise megjelenése előtt – tehát körülbelül három éve – elkezdtünk dolgozni, a munka azonban a dalok véglegesítésével, vizuális és audio anyagok realizálásaval az elmúlt két évben vált igazàn feszítetté, beleértve a zenekar, hangmérnökök, grafikus, kóristák és az operatőrök átdolgozott éjszakáit.

Meteora: My Reality (Official lyric video)
Meteora tagok:
Holló Noémi – ének
Fülöp Máté – basszusgitár, hörgős ének
Solymosi Csaba – gitár
Király Atilla – billentyűs hangszerek, tiszta ének
Kása Gábor – dobok

Meteora: Tragedy Of Delusion
2020 / Nail Records / NAILCD312
01. Common Enemy
02. Memento Mori
03. My Reality
04. Stay Among Us
05. Die, Live, Forgive – My Reality, Pt. II
06. Tag the Truth
07. Black Rose
08. When Angels Fall
09. Tragedy of Delusion
10. Beautiful Oblivion – My Reality, Pt. III
11. Numb (Linkin Park cover) (Bonus Track)