Még augusztus 23-án adott ki egy közleményt a közösségi médiában a Linkin Park zenekar, amiben először beszéltek az együttes jövőjéről azóta, hogy július 20-án Chester Bennington öngyilkosságot követett el. A bejegyzésben a zenekar megköszönte a rajongóknak a támogatást ezekben a nehéz időkben, és azon dolgoznak, hogy együtt építsék tovább a Linkin Park jövőjét. Első nagy esemény október 27-én, pénteken Los Angelesben lesz, a Hollywood Bowl-ban, ahol a zenekar egy különleges koncerten emlékezik meg Chester Bennington énekesről. Biztosra vehetjük, hogy több vendég is fellép majd velük, a részletek azonban még nem publikusak. A koncert bevételei jótékony célt szolgálnak majd, a Music For Relief alapítványa, a One More Light Fund használja majd fel az összeget.

Chester Bennington július 20-ai halála óta egyébként a zenekar eladásai az egeket verdesi, ahogy a streaming-felületeken is elképesztő növekedést regisztráltak. Ami a nagylemezek eladását illeti, a tragédia után meglódult eladások nyomán: innentől a 2000-es Hybrid Theory tizenegyszeres, a 2003-as Meteora hétszeres, a 2007-es Minutes To Midnight négyszeres, a 2010-es A Thousand Suns és a 2012-es Living Things szimpla, a Jay-Z-vel közös, 2005-ös Collision Course pedig kétszeres platina lett.

Hasonló a helyzet a kislemezek terén is: a RIAA hivatalos közlése szerint tizenegy Linkin Park-dal lett platina az Egyesült Államokban. Mindegyik persze óriási alapvetés: One Step Closer, Waiting For The End, Leave Out All The Rest szimpla, What I’ve Done, Bleed It Out, Shadow Of The Day, New Divide, In The End, Numb, Burn It Down és a Jay-Z-vel közös Numb/Encore pedig multiplatina státusznak örvendhetnek. Érdekesség, hogy ezek közül a 2007-es What I’ve Done ezzel már ötszörös platina, vagyis eladásait és hallgatottságát tekintve hivatalosan is a zenekar legsikeresebb számának tekinthető.