Ahogy már mindenki tudja, a múlt hét csütörtökön öngyilkos lett a Linkin Park énekese, Chester Bennington. A júniusban új albumot kiadott, majd a Volt Fesztiválon nálunk is járt csapat énekesének halála Chris Cornell után újra rendesen megkavarta az állóvizet. Társai most egy hivatalos közleményben búcsúztak el énekesüktől, a zenekar jövője pedig továbbra is kérdéses, aktuális koncertjeiket természetesen mind lemondták Chester öngyilkossága után.

„Kedves Chester, megszakad a szívünk! Továbbra is végigsöpör családunkon a gyász, ahogy lassan felfogjuk, mi történt. Számtalan ember életére gyakoroltál hatást! Az elmúlt napokban a világ minden tájáról árad felénk a szeretet és a támogatás mint nyilvánosan, mint személyesen. Talinda és a család nagyra értékeli ezt, és szeretnék, ha a világ tudná: te voltál a legjobb férj, gyermek és apa. A család soha nem lehet többé teljes nélküled. Amikor az előttünk álló évekről beszéltünk, mindig ránk ragadt a lelkesedésed. Hiányod olyan űrt teremt, amelyet többé nem lehet betölteni: hiányzik egy heves, vicces, ambíciózus, kreatív, kedves, udvarias ember. Próbáljuk úgy felfogni, hogy a démonok, akik elvettek tőlünk téged, mindig is a játék részesei voltak. Lényegében azért szeretett beléd mindenki, ahogyan énekeltél azokról a démonokról. Félelem nélkül meséltél róluk, ezáltal összehoztál bennünket, és megtanítottál minket arra, hogyan legyünk jobb emberek.. A zeneszerzés és koncertezés iránti szeretetünk kiolthatatlan. Bár jelenleg nem tudjuk, a jövőben merre visz az utunk, azzal tisztában vagyunk, hogy mindnyájunk életét szebbé tetted. Köszönjük neked ezt. Szeretünk, és nagyon hiányzol. Még találkozunk.”

Chester Bennigton az akkor még középiskolás tagokból álló a Linkin Parkhoz alapítása után 3 évvel csatlakozott, 1999 márciusában. Chester vokáljával elkészített első album a Hybrid Theory nagyon sikeres lett, azonnal világhírűvé vált a zenekar, a nu metal korszak egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. Megalakulásuk óta több mint 60 millió albumot adtak el és két Grammy-díjat nyertek. A zenekar 8 stúdióalbumot készített el eddig.

Nyugodjék békében!