Július 29-én délután, a kaliforniai Palos Verdesben egy zárt szertartás keretében eltemették Chester Benningtont, a Linkin Park énekesét, aki július 20-én követett el öngyilkosságot. A ceremónián több száz rokon és barát vett részt – köztük természetesen a Linkin Park teljes tagsága és számos további zenész, így többek között jelen voltak az énekes projektjének, a Dead By Sunrise-nak a tagjai, továbbá az ex-Of Mice & Men frontember Austin Carlile, a hip hop előadó Blackbear, valamint a néhai Chris Cornell anyósa, Toni Karayiannis.

Chester Bennington halálának ügyében még folynak a további vizsgálatok, egyelőre csak annyi bizonyos, hogy az énekes öngyilkos lett, és az idegenkezűség lehetőségét teljességgel kizárták a hatóságok. A végleges toxikológiai jelentésre még várni kell, ám a TMZ információi szerint a házban nem találtak semmiféle drogot, mindössze egy fél üveg alkoholt, azt azonban az énekessel egy helyiségben. Chester egy övvel akasztotta fel magát háza egyik hálószobájának ajtajára, holttestét egy alkalmazott találta meg, családja éppen nem tartózkodott Los Angelesben. Az énekes mindössze két hónapja vásárolta az új otthont. Bennington komoly depresszióval küzdött, erről többször is beszélt az interjúkban, s a depresszióját minden bizonnyal csak tovább mélyítette a közeli barát, Chris Cornell – Soundgarden énekes – öngyilkossága. Chester özvegye, Talinda Bennington az öngyilkosság után egy héttel azt írta a Rolling Stone-nak eljuttatott nyílt levelében, hogy számára a gyerekeik felnevelése lesz mostantól a legfontosabb.

Chester Bennigton az akkor még középiskolás tagokból álló a Linkin Parkhoz alapítása után 3 évvel csatlakozott, 1999 márciusában. Chester vokáljával elkészített első album a Hybrid Theory nagyon sikeres lett, azonnal világhírűvé vált a zenekar, a nu metal korszak egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. Megalakulásuk óta több mint 60 millió albumot adtak el és két Grammy-díjat nyertek. A zenekar 8 stúdióalbumot készített el eddig.