Közleményt adott ki a közösségi médiában a Linkin Park zenekar, amiben most először beszélnek az együttes jövőjéről azóta, hogy július 20-án Chester Bennington öngyilkosságot követett el. A bejegyzésben a zenekar megköszöni a rajongóknak a támogatást ezekben a nehéz időkben, és azon dolgoznak, hogy együtt építsék tovább a Linkin Park jövőjét. Hamarosan bejelentenek egy publikus eseményt is Chester Bennington emlékére Los Angelesben. Ez azt jelentheti, hogy nem oszlik fel a Linkin Park, bár az jó kérdés, hogy Bennington nélkül egyáltalán lehet-e rendesen folytatni. Mindenesetre a Music Feeds szerint a Linkin Park már arról tárgyal, hogy 2018-ban Ausztráliában turnéznak.

„Köszönetet szeretnénk mondani nektek, a rajongóknak szerte a világon azért az elképesztő mennyiségben áradó szeretetért, amely megerősített bennünket lelkileg ezekben a hihetetlenül nehéz időkben. Mind az öten nagyon hálásak vagyunk a támogatásotokért, miközben gyógyulunk és építjük a Linkin Park jövőjét. Egy különleges, nyilvános Los Angeles-i eseményen dolgozunk, mellyel Chester emléke előtt tisztelgünk majd. Alig várjuk, hogy megoszthassuk veletek a részleteket. Béke és szeretet.”

Chester Bennington július 20-ai halála óta egyébként a zenekar eladásai az egeket verdesi, ahogy a streaming-felületeken is elképesztő növekedést regisztráltak. Ami a nagylemezek eladását illeti, a tragédia után meglódult eladások nyomán: innentől a 2000-es Hybrid Theory tizenegyszeres, a 2003-as Meteora hétszeres, a 2007-es Minutes To Midnight négyszeres, a 2010-es A Thousand Suns és a 2012-es Living Things szimpla, a Jay-Z-vel közös, 2005-ös Collision Course pedig kétszeres platina lett.

Hasonló a helyzet a kislemezek terén is: a RIAA hivatalos közlése szerint tizenegy Linkin Park-dal lett platina az Egyesült Államokban. Mindegyik persze óriási alapvetés: One Step Closer, Waiting For The End, Leave Out All The Rest szimpla, What I’ve Done, Bleed It Out, Shadow Of The Day, New Divide, In The End, Numb, Burn It Down és a Jay-Z-vel közös Numb/Encore pedig multiplatina státusznak örvendhetnek. Érdekesség, hogy ezek közül a 2007-es What I’ve Done ezzel már ötszörös platina, vagyis eladásait és hallgatottságát tekintve hivatalosan is a zenekar legsikeresebb számának tekinthető.

Július 29-én délután, a kaliforniai Palos Verdesben egy zárt szertartás keretében eltemették Chester Benningtont, a Linkin Park énekesét, aki július 20-én követett el öngyilkosságot. A ceremónián több száz rokon és barát vett részt – köztük természetesen a Linkin Park teljes tagsága és számos további zenész, így többek között jelen voltak az énekes projektjének, a Dead By Sunrise-nak a tagjai, továbbá az ex-Of Mice & Men frontember Austin Carlile, a hip hop előadó Blackbear, valamint a néhai Chris Cornell anyósa, Toni Karayiannis.

Chester Bennigton az akkor még középiskolás tagokból álló a Linkin Parkhoz alapítása után 3 évvel csatlakozott, 1999 márciusában. Chester vokáljával elkészített első album a Hybrid Theory nagyon sikeres lett, azonnal világhírűvé vált a zenekar, a nu metal korszak egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. Megalakulásuk óta több mint 60 millió albumot adtak el és két Grammy-díjat nyertek. A zenekar 8 stúdióalbumot készített el.