A Chastain énekesnőjeként elhíresült Leather Leone az Steamhammer/SPV kiadóval kötött lemezszerződést, így We Are the Chosen címmel november 25-én jelenik meg visszatérő nagylemeze. Az új album első kislemezdala szeptember 23-án debütál, és nem mellesleg ez lesz az énekesnő első nyilvános nótája a 2018-as Leather II album megjelenése óta.

A We Are The Chosen album dalai a lengyel Hertz stúdióban (Behemoth, Vader, Hate, stb.) kerültek rögzítésre. A dalszerző és a producer maga Leather Leone és Vinnie Tex volt. A hanganyag végleges keverését és maszterizálását Woitek és Slawek Wieslawski végezte el, míg a lemezborító Marcelo Vasco (Slayer, Kreator, Testament) műve.

Leather Leone-t világszerte az úgynevezett female power metal stílus szülőanyjaként tartják számon. Karakteres, egyedi énekhangját olyan klasszikus Chastain albumokon tapasztalhattuk meg, mint a Mystery Of Illusion, a Ruler Of The Wasteland, a The 7th Of Never, a The Voice Of The Cult és a For Those Who Dare. A Leather-érás Chastain a ’80-as években öt nagylemezt adott ki; ezt követően azonban a gitáros David T. Chastain és az énekesnő útjai különváltak. Az újjáegyesülésre végül 2013-ban került sor; 2016-ban pedig (25 év után) újra együtt állt színpadra a legendás zenészpáros.

Leone 2012-ben új projektet alapított, Sledge Leather néven. A banda első lemezét (Imagine Me Alive) egy klasszikus Dio-dal, az Egypt inspirálta, miután Leather és Sandy Sledge korábban ezt a számot dolgozta fel, egy tribute-kiadványra. A Sledge Leather formációnak hatalmas sikere volt: a rajongói követeléseknek eleget téve a banda nagyszínpadon adhatott koncertet a 2011-es német Keep It True fesztiválon. Leone és a Chastian az újjáegyesülést követően két újabb nagylemezt (Surrender To No One, We Bleed Metal) és egy válogatás-albumot (2017 – Chastainium) adott ki.

Leone saját szóló-projektje – ami szimplán a Leather nevet viseli – 1989-ben debütált (a Shock Wave című albummal), majd közel 30 év után adta ki ennek folytatását (2018 – ‘II’). Ez utóbbi lemezen – Leone mellett – Vinnie Tex gitáros, Thiago Velasquez basszer és Braulio Drumond dobos játszik.