Már csak alig több mint egy hét van hátra a Gojira újabb budapesti koncertjéig. tavaly július végén szántotta fel a Barba Negra színpadát a francia csapat, idén, kevesebb mint egy évvel a legutóbbi buli után, június 12-én érkeznek hazánkba.Ezúttal szerencsére nem kell 5 évet várni a Duplantier testvérekre Budapesten: június 12-én ismét Budapesten játszik a Gojira. A Barba Negra tágas új helyszínén, a Red Stage-en a Fortitude lemez dalai és a klasszikusok mellett minden bizonnyal elhangzik majd az új, Our Time Is Now című nóta is, aminek megjelenésekor a csapat Mahsza Amíniről, az iráni erkölcsi rendőrség által megölt fiatal nőről is megemlékezett, kifejezve támogatását az elnyomás ellen küzdő iráni nők felé. A dal meghallgató itt:

Az idei turnéra két ígéretes és masszív brit heavy metal csapat, a Conjurer és az Urne kíséri el a franciákat. A Conjurer Páthos című második nagylemeze tavaly jelent meg a Nuclear Blastnál. Már azt ezt megelőző Mire is a post metal ígéretes és sokat dicsért példája volt, de a srácok azt ígérték, hogy erre lemezre „még jobban” összekapják magukat zenei kreativitás és a technikai megvalósítás terén, és a visszajelzések alapján ez sikerült is. Az új album sok rétegű, nem könnyű hallgatnivaló, amiről a Sumac, a Mastodon vagy éppen a Gojira juthat eszünkbe. Az 50 perces lemez dalait egyszerre dominálja az esztétika és a súlyosság, és a négyes ezt a maradandó élményt nyújtja a színpadon is.

Az Urne szintén a csatornán túlról érkezik, Serpent & Spirit című első lemezükkel. A háromtagú, londoni stoner / sludge metal csapatot persze nem kezdők alkotják: Angus és Joe a Hang The Bastard nevű csapatban már több mint 15 éve kezdte a közös zenélést. Friss lemezüket a Kerrang a szigetországi metal új, erőteljes képviselőjeként jellemzi, ami szintén nem adja könnyen magát, és elsőre kaotikusnak is hathat, de a Mastodon és a Gojira kedvelői biztosan megtalálják benne a kedvükre való nótákat.

A három csapatra már csak egy kicsit kell várni: június 12-én a Barba Negra Red Stage-en játszanak. Jegyek még kaphatók!

a Concerto Music bemutatja:

2023. június 12., hétfő 18 óra

Budapest, Barba Negra Red Stage

Gojira, Conjurer, Urne koncertek

Belépő: elővételben 12.900 Ft, a koncert napján 14.900 Ft

Jegyek kaphatók Ticketportal hálózatában és a https://jegy.rock1.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
https://concerto.hu/
https://www.gojira-music.com/
https://www.conjureruk.com/
https://urne.bigcartel.com/
https://www.facebook.com/concertoconcerts/
https://www.facebook.com/events/880321499901006