Az ide Wacken Metal Battle Hungary három különdíjasa, a második, harmadik és negyedik helyen végzett Nest of Plagues, Pennhurst és a Mirror ad december 15-én egy hatalmas bulit a Barba Negra Blue Stage-en. A különdíjért járó koncertre extra-olcsó regisztrációs jegyek érhetőek el november 15-ig, mellyel a buli napján majd este hat és hét óra között tudtok belépni a Barba Negrába.

Nest Of Plagues:

A Nest of Plagues 2014-ben alakult modern deathcore/metalcore zenekar.  A kezdeti elképzelések alapján a súlyosabb deathcore stílust keveri metalcore és groove metal elemekkel, melyet különböző technikájú hörgéssel és rekedt, dallamos énekkel egészítenek ki. Az idő előrehaladtával zenéjükben egyre több teret kaptak a modern keyboard és sampler hangzások. A szövegek olyan emberi érzésekből merítenek, melyek uralják az ember minden cselekedetét és gondolatát. A zenekar az utóbbi években szinte minden fontos hazai klubban és fesztiválon fellépet, illetve egyre többször volt lehetősége Európa szerte is turnézni. 2022-ben játszottak többek között Hollandiában, Belgiumban, Angliában, Franciaországban, Svájcban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában is. Idén pedig a Panterával osztoztak a színpadon a romániai Metalhead Meetingen. Eddig két albumot és egy EP-t jelentetett meg a Nest of Plagues, harmadik albumuk előkészületei pedig jelenleg is zajlanak, mely előreláthatólag 2024-ben lát majd napvilágot.

Facebook: https://www.facebook.com/nestofplagues/

Instagram: https://www.instagram.com/nestofplagues/

YouTube: https://www.youtube.com/NestofPlagues

Spotify: https://spoti.fi/3nEXgrA

Nest Of Plagues- The Silent Ones feat. Lena Scissorhands

 

Pennhurst:

A Pennhurst egy 2014–ben alakult 5 tagból álló budapesti modern metal formáció. A csapat számos saját klubkoncertet adott, illetve több hazai és nemzetközi előadó előtt lépett már fel, itthon és külföldön egyaránt. Turnéztak az Ektomorf, Tankcsapda, Pain, Depresszió, Omega Diatribe előzenekaraként is. A Pennhurst zenei stílusa modern metal, melynek jellegzetes stílusjegyei mellett, hangsúlyos szerepet kapnak a dalokban az elektronikus zene elemei, főként a dubstep. Énekstílus szempontjából a scream, a tiszta ének, és díszítő jelleggel a rap alkotják a dalokat. A 2023-as Metal Battle Hungary harmadik helyezett zenekara, akik augusztusban Európa egyik legnagyobb fesztiválján a MetalDays-en adtak egy nagy sikerű koncertet.

Facebook: https://www.facebook.com/pennhurstband
Insta:
https://www.instagram.com/pennhurstzenekar/
Weboldal:
https://www.pennhurstband.com/

Pennhurst-Újjáéledt

Mirror:

Az együttes 2016 nyarán alakult. A tagok által “mérgesgyerekek”-ként aposztrofált stílusra a metálos riffek, a punkos tempó és a poppos dallamvezetés jellemző, energikus és interaktív színpadi jelenléttel megtámogatva. A 2016-os debütáló kislemezt 2017-ben egy újabb EP követte, majd 2020-ban jelent meg a Mirror első nagylemeze Óra indul címmel. 2023. július 8-án jelent meg a H-Music Hungary kiadásában a Hammerworld Magazin július -augusztusi dupla-számában mellékelve, a csapat második lemeze Lépés, Lélegzet címmel


A lemez megjelenése előtt két klip került bemutatásra a Van-e még és a Hív még dalokhoz. 2023-ban képviselte magát a banda A DAL műsorában amivel bejutott több száz zenekar közül az élő adásos top 40-be. Szintén 2023-ban részt vettek a Metal Battle Hungary döntőjèn ahol 4. helyezést értek el.


Facebook: www.facebook.com/mirrorbandhun
Insta: www.instagram.com/mirrorbandhun/

Mirror-Hív Még km. Kovács Krisztián /Fish/

 

A Metal Battle Hungary és a Barba Negra bemutatja:
MIRROR | NEST OF PLAGUE | PENNHURST

Helyszín:
BARBA NEGRA Blue Stage
1211 Budapest, Szállító u. 3.

Menetrend:
18:00 Kapunyitás

Jegyek
  999 Ft ▲ Regisztrációs jegy – KATTINTS
2999 Ft ▲ Elővételben
3999 Ft ▲ A koncert napján

A 999 Ft-os Regisztrációs jegy a rendezvény napján 18:00 és 19:00 között jogosít belépésre.
A 19:00 után érkezők 3000 Ft-os különbözeti belépőjegy váltásával látogathatják a rendezvényt.

https://www.barbanegra.hu/mirror_nest-of-plague_pennhurst_20231215
Esemény: https://www.facebook.com/events/1520011505438817