Kis csúszással, a beígért augusztus 20 helyett csak október 1-jén jelenik majd meg debütáló nagylemeze annak az új bandának, a KK’s Priestnek, amit az ex-Judas Priest gitáros az utóbbi években hozott össze Tim “Ripper” Owens énekessel, aki 1996 és 2003 között állt a Judas Priest élén. A KK’s Priestnek hivatalosan tagja volt egy harmadik ex-Priest muzsikus is, Les Binks dobos, de a debütáló albumon Sean Elg dobol (Deathriders, Cage). K.K. mellett a másik gitáros A.J. Mills (Hostile), a basszer pedig Tony Newton (ex-Voodoo Six). Les Binks dobos a csuklósérülése miatt nem vett részt a lemez felvételében, de a csapat ígéri, hogy ha lesz turné, a koncerteken különleges vendégként ő is felbukkan majd. A Sermons Of The Sinner lemez negyedik előzetes dala a klippel kísért Raise Your Fists.




2011-ben némileg váratlan hírként érte a Judas Priest rajongókat K.K.Downing a Judas Priest gitárosának kilépése a zenekarból. Downing, teljes nevén Kenneth Downing, Jr. a Judas Priest alapító gitárosa, talán nem túlzás kijelenteni, hogy gitáros társával Glenn Tiptonnal együtt fektették le a kétgitáros heavy metal alapjait, de munkásságuk óriási hatással volt az egyéb metal zenei sílusokra is. Heavy Duty: Days and Nights in Judas Priest címmel 2018 szeptemberében jelent meg a Judas Priestből 2011 tavaszán önszántából távozó K.K. Downing gitáros önéletrajza, és jó hír, hogy 2020. március 6-án megjejelnt a könyv magyar kiadása is. Az Éjjel-nappal Judas Priest című 320 oldalas kötet a Trubadur Kiadó gondozásában látott napvilágot.




K.K. Downing 2009. október 17-én a japán Loud Park fesztiválon lépett fel utoljára a Judas Priesttel, a 2008/2009-es Nostradamus turné záró állomásán, hivatalosan pedig 2011. április 20-án lépett ki a zenekarból. Akkor arra hivatkozott, hogy a munkakapcsolat tönkrement közte, a Judas Priest egyes tagjai és a zenekari menedzsment között. Tavaly elismerte, hogy két leköszönő levelet is küldött annak idején a csapatnak, az első méltóságteljes búcsúzás volt, a második azonban már “dühösebb”, amelyben “az összes frusztráltságát” leírta. Downing szerint ez a második levél az oka annak, hogy a csapat nem kívánt újra vele zenélni, miután Glenn Tipton visszavonult a turnézástól.




K.K. Downing idén augusztusban a brit Bloodstock fesztiválon tért vissza a színpadra – 10 év után. A gitáros akkor négy nóta erejéig vendégeskedett az ex-Manowar gitáros, Ross The Boss koncertjén, november elején pedig a Megadeth-basszer Dave Ellefson csapatával játszott Judas Priest klasszikusokat Wolverhamptomban, együtt a Priest egykori dobosával, Les Binks-szel és az ex-Priest énekessel, Tim “Ripper” Owens-szel.




KK’S Priest – Sermons Of The Sinner
(Október 01 – Explorer1 Music Group)

01. Incarnation
02. Hellfire Thunderbolt
03. Sermons Of The Sinner
04. Sacerdote Y Diablo
05. Raise Your Fists
06. Brotherhood Of The Road
07. Metal Through And Through
08. Wild And Free
09. Hail For The Priest
10. Return Of The Sentinel