Kiváló elismerésben részesült az Alcohol zenekar gitárosa Nagy Márton „Marcipán”, nem szimplán előadóként hanem saját művel egyben zeneszerzőként is nevezett az Országos Diákköri Tudományos Konferencia Művészeti és Művészettudományi szekciójának zenei alkotás és előadás: kortárs zene tagozatába, s első helyezést ért el! A megmérettetésen zeneszerzőként indult egy külön erre az alkalomra írt művel, ám előadóként is megmérettette magát, mivel élőben adta elő a döntőben a darabot két zenésztársa, Heiszman Henrik és Ratkai Miklós „Retek” közreműködésével. (Ratkai Miklóssal huzamosabb ideig zenéltek már együtt, hiszen korábban ő is az Alcohol sorait erősítette).

Hogyan is jöhetett mindez képbe? Nem titok hogy nem szimpla hobbizenészről beszélünk, hanem folyamatosan képzi magát, az ELTE BTK Művészetközvetítő és Zenei Intézete biztosította keretek között, mindez saját lelkesedése és tehetsége mellett nagyban hozzájárult ahhoz, hogy induljon a ’versenyen’ s arra sikeresen fel is készülhessen.

Marcipán saját szavaival a következőképp nyilatkozott a megmérettetésről:
Az OTDK-ra amióta csak egyetemista lettem, egyfajta Mount Everestként tekintettem, a legkiválóbbak megmérettetéseként gondoltam rá, így hát hatalmas célnak tűnt ebbe a projektbe belevágni és reménykedni is alig mertem benne, hogy ilyen eredményt érjek el egy ilyen komoly megmérettetésen.Már több mint egy éve kezdtem el a felkészülést, és az elmúlt hónapokban/hetekben lett igazán húzós a befektetett munka.

Sokszor éjszakákba nyúlva írtam a darabomat, gyakoroltam, vagy épp a prezentációmat készítettem stb…

Sok mindennel foglalkozom a zenélésen belül, több hangszeren is játszom, de leginkább talán a zeneszerzés és hangszerelés áll legközelebb a szívemhez, emiatt éreztem igazán nagy örömet, hogy zeneszerzőként egy saját darabomra kaptam meg ezt a szakmai elismerést.

Mondanám, hogy most egy kicsit megpihenek, de azonnal egy csomó új ötletem/ötletünk támadt, hogy miket kellene megvalósítani, így valószínűleg unatkozni egy darabig biztos nem fogok!

Az Alcohol zenekarról bővebben itt:

http://ahl.hu/

https://www.facebook.com/Alcoholzenekar