The New Normal címmel január 25-én jelent meg az egykori Alice Cooper gitáros, Kane Roberts új szólóalbuma, amelynek Beginning Of The End dalában Alice Cooper és Alissa White-Gluz (Arch Enemy) is vendégként szerepel. Az albumon nemcsak Alice Cooper és Alissa a vendég, hanem Nita Strauss gitáros (Alice Cooper), a Baby Metal dobosa, Aoyama Hideki, négy dalban pedig Kip Winger, aki annak idején Kane Roberts-szel egy időben játszott Alice Cooper csapatában.

Kane Roberts az alkohol- és mentális problémáinak leküzdése után Alice Coopert zeneileg is feltámasztó 1986-os Constrictor és 1987-es Raise Your Fist And Yell lemezeken játszott az énekes csapatában. Szikrázó gitárjátéka és dalszerzői képességei miatt ebben a korszakban rambósra vett fazonjáról és géppisztoly-alakú gitárjairól is híres volt, de később ezekből a mai fejjel nehezen vállalható külsőségekből azért szerencsére visszavett.

Miután kilépett Cooper bandájából, szólópályára lépett, de sem 1987-es bemutatkozása, sem az 1991-es Saints And Sinners nem hozott számára sikereket, pedig mindkét album kiválóan sikerült. Ezután legközelebb 1999-ben adott ki albumot Phoenix Down néven, Under A Wild Sky címmel, majd a New Place Now (2000) és Unsung Radio (2012) albumok következtek. Kane emellett számos filmzenét is szerzett – ilyen volt például a Sötétség hercege vagy a Péntek 13 IV. soundtrack-je.

Kane Roberts – The New Normal
(Január 25 -Frontiers)

01. King Of The World (feat. Nita Strauss)
02. Wonderful
03. Beginning Of The End (feat. Alice Cooper, Alissa White-Gluz, Aoyama Hideki, Kip Winger)
04. Who We Are (feat. Katt Franich)
05. Forever Out Of Place (feat. Kip Winger)
06. Leave This World Behind
07. The Lion’s Share (feat. Kip Winger)
08. Leave Me In The Dark
09. Above And Beyond (feat. Kip Winger)
10. Wrong