Idén már 37. alkalommal rendezték meg a Rock And Roll Hall Of Fame-et. A Rock And Roll Halhatatlanok Csarnokába való bekerülés feltétele, hogy legalább 25 évnek kell eltelnie a zenekar első megjelenése és a beiktatás közt.

November 5-én, kaliforniai idő szerint szombat este rendezték meg a Los Angeles-i Microsoft Theaterben az idei Rock And Roll Hall Of Fame gálát. Idén a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján Eminem, Dolly Parton, a Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benatar, a Eurythmics és Carly Simon került be a dicsőségcsarnokba, de úgynevezett kiválósági díjban részesült a Judas Priest is. A zenekar tagságából Glenn Tipton és K.K. Downing gitárost, Rob Halford énekest, Ian Hill basszert, illetve Les Binks, Scott Travis és – posztumusz – Dave Holland dobost iktatták be a dicsőségcsarnokba, tehát Tim „Ripper” Owens énekes, illetve a jelenlegi turnéfelállás két gitárosa, Richie Faulkner és Andy Sneap egyaránt kimaradt.

A Priest gálafellépését és kitüntetését Alice Cooper vezette fel a helyszínen, a zenekar pedig háromszámos egyveleget játszott legnagyobb slágereiből, a You’ve Got Another Thing Comin’-ból, a Breaking The Law-ból és a Living After Midnightból. Halfordhoz, Hillhez, Travishez és Faulknerhez a turnézástól Parkinson-kórja miatt néhány alkalmi vendégeskedést leszámítva visszavonult Tipton is csatlakozott, ám az igazi különlegességet mégis Downing és Binks vendégeskedése jelentette. K.K. fellépése a Priesttel már csak azért sem tűnt előzetesen magától értetődőnek, mert a gitáros a bandából történt több mint egy évtizeddel ezelőtti kiszállása óta nem bánt szűkmarkúan az egykori zenésztársait illető barátságtalan nyilatkozatokkal. Downing magyarul is megjelent önéletrajzi kötete, az Éjjel-nappal Judas Priest sem festett éppen kedvező képet Tiptonról, illetve utóbbi élettársáról, a zenekar menedzseréről, Jayne Andrewsról. K.K. ezzel párhuzamosan azt is sérelmezte, hogy nem hívták vissza a zenekarba, amikor 2018-ban nyilvánosságra került Glenn megbetegedésének ténye, és hogy innentől csupán alkalmi jelleggel tud majd fellépni a csapattal.

Lehet, hogy az ünnepek miatt, de úgy néz ki most mégis „olvad a jég” a felek között, legalábbis K.K. Downing már így emlékszik vissza a november eleji ceremóniára:

„Kicsit beszéltem Richie Faulknerrel, majd együtt álltunk a színpadra, és jót játszottunk együtt. Azt hittem, hogy kínos lesz, de egyáltalán nem volt az. Igazából tisztelem, tudom, hogy a Priesten kívül más projectekben is részt vesz, szóval, minden jót kívánok neki. Az egyetlen negatív dolog az volt, hogy én hozzászoktam, hogy rohangálok a színpadon és ott erre nem volt lehetőség, állandóan kerülgetnünk kellett egymást.”

A zenekar oldaláról pedig a frontember, Rob Halford nyilatkozott:

„Nagyon rég nem láttuk Kent [K.K. Downing] és még újra kell néznem a fellépés felvételeit, mert csak röviden kerültem vele kapcsolatba, hiszen folyamatosan rohangálok a színpadon. Vele és Lesszel is jó volt újra együtt játszani, felemelő pillanatként éltem meg, hogy hosszú idő után újra együtt léptünk a közönség elé.”