A 2019-ben megújult, Hello Ugar! névvel működő ópusztaszeri fesztivál július 3-tól 6-ig várja a fesztiválozókat, akiknek fontos, hogy magyar zenekarokat hallgassanak oxigéndús környezetben, akár mezítláb szaladgálva fröccsel a kezükben, miközben 100%-ban a pillanatra koncentrálhatnak. A már ismert telefonparkoló és no selfie zónák kiváló alkalmat biztosítanak arra, hogy kicsit lecsatlakozzunk az online hajtásról, emellett pedig az olyan esti koncerteken kívül is kínál alternatívát a fesztivál, mint többek között a Quimby, a Vad Fruttik, az Anna and the Barbies, a Kowalsky meg a Vega vagy a Magashegyi Underground bulijai.

Programok napközben – összművészeti mikrofalvak

Bár a legtöbb fesztiválon délutánig a regenerálódásé a terep, a Hello Ugar! különös figyelmet fordít a napközben is aktív fesztiválozókra, így amellett, hogy lehetőség nyílik bejárni a környék különleges látványosságait (pl. Feszti körkép, ökolabirintus, tó), a művészetek iránt érdeklődőket is várják programok. Az összművészeti mikrofalvakkal olyan más kortárs művészeti ágak költöznek be a fesztiválra, mint az irodalom, a színház, a tánc, a vagy a képző- és modern művészetek. Ezeken a helyszíneken négy napon keresztül workshopok során vonódhatnak be jobban az alkotás folyamatába az érdeklődők.

Civil kezdeményezések

Nem újdonság, hogy a Hello Ugar! számára különösen fontos a környezetvédelem és az ökotudatosság, így idén is a WWF-fel együttműködésben valósítja meg környezetkímélő megoldásait. A legfontosabb kezdeményezés, hogy idén kitiltják az egyszer használatos műanyagtermékeket a vendéglátásból, emellett pedig bevezetik a napelemes energiaforrásokat.

„Mivel az Akhal Ménesen rengeteget süt a nap, adta magát a gondolat, hogy idén először bevezessük a napelemes megoldást az áramforrások biztosítására. A helyszínen napelemes lámpákkal, napelemes világító padokkal tölthetjük majd a telefonokat, laptopokat, és a kemping egy részén is napenergiával működnek majd a kisebb elektronikus egységek. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ezt megléptük, és reméljük, ezzel mi is felhívhatjuk a figyelmet arra, mennyiféleképp tudunk tenni a környezetünkért.” – mesélt Pásztor Anna a napelemek bevezetéséről a fesztiválon.

A WWF mellett megjelenik még a Greenpeace, a Cargonomia, a Cyclonomia, a Szegedi LMBT Közösségért Csoport vagy a Fatima Ház Alapítvány, akik a helyszínen is segítenek majd a fesztiválozóknak felvilágosítást adni, hogyan vehetünk részt a körülöttünk élők segítésében, megértésében és a bolygónk védelmében aktívabban.

Exrta szállásinfó a fesztiválon

A fesztivál területén működő kempingben számtalan opció közül választhatnak az ideérkezők. Négyfős faházakban, szintén négyfős kisállat kockákban (farm), pároknak ideális háromszögekben, és három főnek ideális iglukban kínálnak szálláslehetőséget a vendégeknek. Ezeket a férőhelyeket a fesztivál teljes négy napjára, illetve teljes kapacitás kihasználtság mellett tudják bérbevenni a bulizók.

További infók: www.hellougar.hu, www.facebook.com/hellougar