Freddie Mercury szeptember 5-én lenne 75 éves. Rá emlékezve szólalnak meg a Queen legjobb dalai és peregnek le a zenekar 1986-os budapesti fellépésének képkockái a Pólus Mozi nagytermében, a Pólus Rock Klubban szeptember 3-án este 7 órától.

Imádod a Queen zenéjét? Akkor van egy szuper hírünk: Freddie Mercury közelgő 75. születésnapjára készülve, szeptember 3-án igazi különlegességekkel várnak a Pólus Center mozijában. A legendás zenekar dalait a Crazy Little Queen Tribute Band szólaltatja meg élőben, utána pedig levetítik a Queen 1986-os budapesti fellépéséről készült film digitálisan felújított és újrakevert változatát.

És egy kis ráadás: az esemény keretében “QUEEN 86” címmel kiállítást szervez különböző relikviákból és ritkaságokból az immár 39 éve működő Hungarian Queen Fan Club.

A tervezett program

19:00 – 20:00 Crazy Little Queen Tribute Band élő koncert
20:15 – 22:00 Queen – Live in Budapest 1986 koncertfilm vetítése

Az eseményt itt találod Facebookon

A koncertfilmről

Hungarian Rhapsody – Queen Live in Budapest 1986
színes, magyar koncertfilm, 1986/2012, 90 perc (12)

A Queen együttes utolsó, 1986-os “Magic” turnéján 80 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. A budapesti stadionkoncert igazi mérföldkő lett, és a koncert rögzítésének idejére szinte a teljes magyar filmgyártás leállt, minden létező szakembert és eszközt bevetettek, hogy egy világszínvonalú koncertfilm készülhessen, Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével. A digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet és előkészületeit.

A koncert máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a Tavaszi szél vizet áraszt… című magyar népdalt, olyan örökzöld dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

A Crazy Little Queen zenekarról

A Crazy Little Queen az elmúlt 4 év alatt az ország legnépszerűbb, legtöbb koncertet adó Queen tribute zenekarává nőtte ki magát, és az összes magyar tribute között is ott van a top 5-ben. Koncertjeik különlegesek, mert hatalmas hangsúlyt fektetnek az élő zene minőségére, erejére és hangulatára.

A régi és a leendő Queen rajongóknak olyan élményt nyújtanak, amit azok újra és újra át akarnak élni. Teszik ezt műbajusz nélkül, viszont a Queen legnagyobb slágereivel és olyan dalokkal is, amelyeket Freddie Mercury-val már nem tudott élőben előadni a zenekar. Korra és nemre való tekintet nélkül mindenkit megmozgatnak, mert zseniális dalokat játszanak szívvel-lélekkel! https://crazyqueen.hu

További infók és jegyinfó