Aggression Continuum címmel június 18-án jelenik meg az új Fear Factory nagylemez, amit még 2017-ben rögzítettek, azt azonban még továbbra sem tudni ki lesz a banda új énekese. Mint ismert, Burton C. Bell énekes, illetve a Fear Factory klasszikus felállásának három hangszerese, Dino Cazares gitáros, Christian Olde Wolbers basszer – egy időben gitáros – és Raymond Herrera dobos hosszas jogi csatározásba bonyolódott, amely teljesen megbénította a csapat működését. Számos jogi viszály után a Fear Factory név kizárólagos tulaja ma már Dino Cazares gitáros, Burton C. Bell pedig 30 év után kiszállt a zenekarból. Egyelőre keresik Burton C. Bell utódját, így a csapatot most Dino, a basszer Tony Campos és Mike Heller dobos alkotja.

Az új Fear Factory album hangmérnöke és producere Damien Rainaud (Dragonforce, Once Human) volt, Igor Khoroshev (ex-Yes) közreműködött billentyűs hangszereken, illetve két dalt programozott régi kollégájuk, Rhys Fulber (Front Line Assembly). A végső keverést Andy Sneap (Megadeth, Killswitch Engage, Trivium) végezte, aki legutóbbi albumuk, a 2015-ös Genexus hangzásáért is felelt. Dino eközben részben újravette, illetve újra is kevertette a lemezanyagot, és már keresi az új frontembert. Az új énekest egyelőre keresik, de valószínűleg még jó ideig nem jelentik be a kilétét, hiszen szakmailag és emberileg egyaránt meg kell bizonyosodniuk róla, hogy a megfelelő embert választják.

A korhatáros, ezért csak lekorlátozva beágyazható videójú Disruptor és a Fuel Injected Suicide Machine már meghallgatható a lemezről.

Fear Factory – Aggression Continuum
(Június 18 – Nuclear Blast)

01. Recode
02. Disruptor
03. Aggression Continuum
04. Purity
05. Fuel Injected Suicide Machine
06. Collapse
07. Manufactured Hope
08. Cognitive Dissonance
09. Monolith
10. End Of Line