A Sabine Edelsbacher (ének), Lanvall (gitár, billentyűs hangszerek), Dominik Sebastian (gitár), Stefan Gimpl (basszusgitár) és Johannes Jungreithmeier (dob) felállású linzi Edenbridge a 2017-es The Great Momentum után új albummal jelentkezik. Az Steamhammer/SPV október 25-re tűzte ki a banda tizedik nagylemezének, a Dynamind megjelenését. A kiadó szerint az Edenbridge sikerének két kulcsa van: az első és legfontosabb a kompozíciós gazdagság, a másik pedig a különböző zenei elemek összegyúrása, melyek nélkül nem lehet egy jól működő és a közönségnek is tetsző dolgot alkotni. Sikerességük bizonyítéka, hogy 2000-es debütálásuk óta kilenc albumot tettek le az asztalra és melléjük még több élő kiadványt és DVD filmet is.

Az október végén érkező kiadvány első önálló dalát, a Live And Let Go-t már megismerhetjük. A kiadó azt is elárulta, hogy 2 CD-s digipack és kék színű vinyl lemezen lehet majd az újdonságot beszerezni.

A kiadványról az első dalt, a Live And Let Go-t már láthattuk-hallhattuk, most pedig újabb klippel rukkoltak elő derék sógoraink – az On The Other Side-hoz készült kisfilm, íme:Edenbridge – Dynamind
(Október 25 – Steamhammer/SPV)

01. The Memory Hunter
02. Live And Let Go
03. Where The Oceans Collide
04. The Other Side
05. All Our Yesterdays
06. The Edge Of Your World
07. Tauerngold
08. What Dreams May Come
09. The Last Of His Kind
10. Dynamind