For All címmel idén áprilisban egy szólódallal jelentkezett az egészen különleges hanggal bíró Roy Khan, aki a norvég Conception élén szerzett hírnevet magának, de 1998-2011 között a Kamelot énekeseként is lehúzott 13 évet. Tavasszal még nem tudtuk, hogy a For All nótának lesz-e folytatása – annyi bizonyos, hogy az énekes az utóbbi években egy egyházi közösségben élt és dolgozott a norvégiai Moss városában, de állítólag már lazább a viszonya a felekezettel, bár továbbra is ott lakik. Mindennek azért is van jelentősége, mert a Kamelotból állítólag javarészt megtérése miatt távozott annak idején.

Most pedig örömmel jelenthetjük be, hogy 20 év után újra beindult a prog-power vonalas norvég Conception, méghozzá Roy Khan énekessel! A Conception a ’90-es években négy kiváló albumot jelentetett meg: az 1991-es The Last Sunsetet, az 1993-as Parallel Minds-ot, az 1995-ös In Your Multitude-ot és az 1997-es Flow-t, majd egy évvel később fel is oszlottak. 2005-ben ugyan összeálltak egy koncert erejéig, de azóta mindenki más utakon járt. A váratlanul újra beindított Conceptionben Roy mellett ott van Tore Østby gitáros, Ingar Amlien basszer és Arve Heimdal dobos is, azaz teljes a felállás. Ezzel egyidejűleg elindítottak egy közösségi finanszírozási kampányt, hogy ősszel kihozhassanak egy új EP-t.

Ennek előfutára a mai napon megjelent 3 tételes re:conception single, amit végig is hallgathatsz. Az instrumentális címadó intro és a 2 dal egyben előzetese a november 23-án megjelenő My Dark Symphony EP-nek.